7 llibres socials per aquest Sant Jordi 2014

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

7 llibres socials per aquest Sant Jordi 2014

Resum: 

Arriba Sant Jordi i per aquest motiu us proposem un seguit de títols per tal que regaleu un llibre amb consciència social.

1 - El llibre amb veu pròpia: "Com puc ajudar" - Maurici Blancafort

El president i voluntari d’Amics de la Gent Gran, presenta aquest llibre, en què relata vivències i reflexions vinculades a la seva tasca de voluntariat en aquesta entitat. Amb el subtítol Cròniques d’un voluntari social, exposa (amb un to reflexiu i crític, però alhora tendre i divertit) la seva experiència de més de 25 anys fent costat a les persones grans que pateixen soledat.

Tots els beneficis de la venda del llibre seran donats a la Fundació Amics de l Gent Gran.

2 - El llibre econòmic: "L'economia del bé comú" - Christian Felber

L'Economia del Bé Comú és un model econòmic alternatiu al capitalisme sorgit a Àustria fa uns anys i que cada cop compta amb més suport.

Però els "representants" de la població sostenen: "No hi ha alternativa!" Aquesta frase de Margaret Thatcher és la preferida de les elits que tenen el poder i que bloquegen els canvis. Però en una democràcia sempre hi ha alternatives. I que hi ha alternatives al sistema econòmic actual, quedarà demostrat amb concreció en aquest llibre de l'economista Christian Felber.

3 - El llibre sense pèls a la llengua: "Sensuales" - Clara Clos i Gemma Deulofeu

Per fi la sexualitat i les relacions afectives de les persones amb discapacitat s'aborden amb total claredat i alhora amb valentia i profunditat. Des d'una simple carícia fins al coit... Quina serà la necessitat de cada persona? És útil recórrer a serveis sexuals professionals? Com poden intervenir els familiars i els terapeutes? Què es pot obtenir amb la masturbació o les joguines sexuals? Com s'ha de prevenir l'abús sexual? I, en definitiva, per què costa tant reconèixer i satisfer aquesta necessitat tan bàsica quan implica a persones que pateixen alguna discapacitat?

Gràcies a un profund coneixement i experiència professionals, les autores d'aquest llibre aborden totes aquestes qüestions des de la seriositat i l'afecte, i ens ofereixen també una guia de recursos per a familiars i professionals.

4 - El llibre compromès - "La senyora Maria" - Cesc Noguera

La senyora Maria viu al carrer i a l'estiu busca l'ombra d'uns plataners en una plaça. Li agrada explicar contes als ocells i els dies de pluja fa un cobert amb una cortina de bany per arrecerar-s'hi. Els animals són els únics éssers vius que li queden per compartir records i afectes. Un dia l’Ennatu sent un bram estrany al parc i decideix esbrinar d’on ve.

Aquest llibre és una molt bona eina per explicar als més menuts perquè cada dia hi ha més gent dormint al carrer. Els beneficis es destinaran a Arrels Fundació, que des de fa anys es dediquen a atendre i ajudar persones en situacions extremes d’exclusió social.

5 - Una història de superació personal: "Si creus en mi, et sorprendré" - Anna Vives

Tots els somnis són possibles... però són més encertats si els treballem en equip. Anna Vives, una noia amb la síndrome de Down, ens demostra amb aquest conte deliciós com, sumant la seva millor capacitat, escriure, a les millors capacitats dels seus companys, ha aconseguit que la seva tipografia social sigui mundialment reconeguda. Una història de superació molt emotiva.

Escrit en primera persona, el llibre narra la història de superació de l'Anna, en un format de conte, amb un missatge d'integració de les diferents capacitats que tots posseïm, molt potent i seductor.

6 - El llibre sobre la vida durant la guerra: "La fortalesa de les nou torres" - Qais Akbar Omar

Una brillant memòria, escrita en primera persona, de com ha estat crèixer en una família afganesa durant la guerra civil i en temps de talibans. No només ens parla dels horrors de la guerra, ens parla també d'una infància feliç mentre el protagonista, un nen de 8 anys, feia volar estels, jugava amb els seus cosins i compartía picnics amb la seva gran família sobre la gespa de bonics jardins. Un contrast entre les coses terribles que passen durant una guerra barrejats amb moments d'intensa alegria i bellesa. Un viatge per fugir on Qais descobrirà la bellesa oculta de teixir alfombres, el negoci del seu pare.

7 - Una història de resiliència: La vida al davant - Romain Gary (Émile Ajar)

El 1975 una novel·la fresca i original, signada per un desconegut Émile Ajar, guanyava el premi Goncourt, el més prestigiós de França. Romain Gary despistava així el jurat, el públic i la crítica amb aquesta insòlita història d'amor, la de l'afecte d'un noiet àrab, Momo, per una vella jueva, la senyora Rosa, al barri parisenc de Belleville. Els adults —l'ancià cec que li ensenya àrab, la prostituta transsexual que viu dos pisos més avall, la mateixa senyora Rosa— solen dir-li a Momo que té «tota la vida al davant», però ell, veient com ells han perdut l'alegria, la felicitat i la salut, dubta si això és realment un motiu de joia o una maledicció.

Novel·la bellíssima i alhora inquietant, amb milions de lectors a França, La vida al davant és molt més que la història d'uns personatges marginals, inoblidables, al París dels anys setanta; és un relat ple d'humor, vitalista i molt actual sobre la importància d'estimar per sobreviure a les adversitats.

Comentaris

Sant Jordi es una fiesta que se debería extender por todo España y no ser algo sólo de catalunya, compartir y difundir cultura es algo necesario y más en una época como la que vivimos.

Por cierto, yo compré en este Sant Jordi un libro sobre el arte del tantra www.loshombresquenoamabanalasmujeres.es

Afegeix un comentari nou