5 eines per gestionar projectes

Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

5 eines per gestionar projectes

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

Les entitats petites hauran començat a gestionar projectes amb un full de càlcul, però arribarà un moment que el full de càlcul es farà petit. Mitjançant aquest llistat coneixereu diferents eines de gestió de projectes.

Freedcamp

Freedcamp és un gestor de projectes molt senzill però a l'hora, molt eficient. Mitjançant Freedcamp podreu gestionar les tasques d'un projecte, visualitzar aquestes tasques en un calendari, pujar arxius que tenen relació amb el projecte i crear notificacions.

El calendari de Freedcamp es pot sincronitzar amb el calendari de Google, així les notificacions també les rebreu al Google Calendari i de pas, si utilitzeu aquesta aplicació, al vostre mòbil. Per visualitzar el projecte, podreu crear taulells amb les principals parts del projecte. Freedcamp també permet la possibilitat d'instal·lar aplicacions que poden ajudar-vos a la gestió del vostre projecte. Cal tenir en compte que alguna d'aquestes eines són de pagament.

Freedcamp té un compte gratuït però amb vàries limitacions. De moment, només està en anglès.

Taiga

Taiga és un gestor de projectes basat en la metodologia Agile, que també és programari lliure. El codi del projecte el trobareu al GitHub, per tant la comunitat pot col·laborar-hi. Taiga, disposa d'un compte gratuït, amb certes restriccions com només 1 projecte privat. No es pot instal·lar en un servidor propi.

Amb Taiga podreu importar projectes d'altres usuaris de l'aplicació. També podreu crear projectes amb plantilles Kanban o Scrum. Els usuaris podran crear tasques, històries, problemes... i fins i tot hi ha la possibilitat d'incorporar una wiki.

Restyaboard

Restyaboard és un gestor de projectes de programari lliure, el codi està penjat a GitHub i la comunitat hi pot col·laborar en la seva millora. Disposa de versió per instal·lar-la en un servidor propi. La versió per instal·lar en un servidor propi, disposa de 3 sub-versions: una de gratuïta amb limitacions de cerca, una versió que té un cost de 57$ i una versió que permet modificacions.

La organització de Restyaboard és basa en un tauler, on cada columna disposa de les seves tasques. Cada tasca té moltes opcions de detall com per exemple: membres, etiquetes, votacions, descripcions i adjuncions.

Restyaboard disposa també de visualitzacions de llistes de tasques, visualització per calendari o diagrames de gantt. No disposa d'aplicació per dispositiu mòbils, però tot el disseny és responsiu, per tant accessible des de qualsevol dispositiu. També disposa la possibilitat de combinar amb més de 500 eines 2.0 que hi ha a Internet (Dropbox, Twitter, Gmail...)

Bambam!

BamBam! és un gestor de projectes que s'organitza mitjançant tasques. Aquestes tasques poden ser incorporades a una línia de temps del projecte, que serveix per visualitzar el projecte d'una forma més superficial. Cada tasca pot ser assignada a un usuari. Aquest usuari pot rebre notificacions de les tasques que han estat assignades. Les tasques també poden ser classificades mitjançant etiquetes. Una de les particularitats que té BamBam!, és que es pot saber quines tasques han estat visualitzades o no.

BamBam! Disposa d'un compte gratuït amb certes limitacions. També hi ha la possibilitat d'utilitzar comptes de pagament, amb més opcions.

Project Place

Project Place ofereix un compte gratuït que permet un màxim de un projecte, 5 usuaris i 2 taulells de projectes. La versió gratuïta també disposa d'aplicació per iOS i Android. La principal diferència amb les versions de pagament, són: increment de nombre de projectes, usuaris i taulells, possibilitat de visualització de diagrames de gantt, arxius, xats...

Project Place permet introduir activitats i assignar-les a diferents projectes. Aquestes activitats surten reflectides automàticament en un calendari que té forma de Diagrama de Gantt. Les activitats poden adjudicar-se a diferents usuaris. Amb Project Place, també podreu crear diversos taulells per mostrar el projecte en diferents formes.

Comentaris

Personalment cada vegada veig més petita la línia que separa les eines de gestió de tasques de les de gestió de projectes. I més quan cada vegada es tendeix més a utilitzar metodologies àgils i col·laboratives.

Jo utilitzo eines com Trello, Asana i Jira i totes elles em son perfectament vàlides per dur a terme tant la gestió de projectes com la de tasques.

Hola Francesc!

Tota la raó, moltes eines comencen a semblar-se i a unificar criteris, i es fa molt dificil veure quina és la frontera!

Afegeix un comentari nou