Diguem prou!, el nou llibre d'Arcadi Oliveres

Autor/a: 
Comunicació FCVS/Justícia i Pau
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Diguem prou!, el nou llibre d'Arcadi Oliveres

Autor/a: 
Comunicació FCVS/Justícia i Pau

Resum: 

Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau i professor d'economia a la Universitat, acaba de publicar un nou llibre: Diguem prou! Indignació i propostes a un sistema malalt! Durant la presentació ha explicat que l'obra parla de propostes que s'han de portar a terme, com la desobediència civil.

Aquest home polifacètic que fa unes 350 conferències a l'any i sempre té alguna cosa a dir als mitjans de comunicació parla alt i clar. Els seus posicionaments en contra del sistema polític i econòmic actual fan que tingui una gran expectació mediàtica i sigui interessant escoltar les seves opinions.

Diguem prou! explica els laberints i les injustícies d'una crisi generada per molt pocs i que tots estem pagant. I apunta algunes mesures en el context dels nous moviments socials i polítics. Avui creu, contra tot el que es diu del moviment dels indignats, que la protesta no ha perdut força.

"Les ajudes als banquers en època de retallades és una immoralitat en aquests temps en els quals la gent perd la seva casa i en la majoria dels casos costa arribar a final de mes"

En aquest llibre es denuncien les connexions entre banca i política. "Les ajudes als banquers en època de retallades és una immoralitat en aquests temps en els quals la gent perd la seva casa i en la majoria dels casos costa arribar a final de mes", afirma Arcadi Oliveres.

Comenta que “molta gent, està d'acord amb les meves idees, però tal vegada el problema és que els que més els donen suport no tenen capacitat ni poder econòmic/polític per poder fer canvis. Al final l'opinió pública farà que el canvi es produeixi!

ARCADI OLIVERES/PROPOSTES I OPINIONS.

Propostes per sortir de la crisi.- Per a aquest escriptor i conferenciant la crisi actual es podria solucionar a curt termini. "Hem d'eradicar el frau fiscal tant al país com als paradisos fiscals, frenar l'especulació financera que ha conduït a la caiguda de molts bancs i finalment nacionalitzar aquells bancs que han estat ajudats pel Govern. Quan fem això també tocarà processar els banquers”.

L'euro és una aberració.- Per altra banda, Oliveres considera que "l'euro és una aberració i no s'hauria d'haver creat mai. No he vist mai que països amb rendes per càpita, dèficits públics PIB per càpita, sistemes fiscals i normes diferents tinguin una mateixa moneda". Segons Oliveres, "el resultat és un desastre i els ciutadans ens hem empobrit".

Crítiques als sindicats.- Arcadi Oliveres també s'ha mostrat crític amb els sindicats, a qui ha acusat de "defensar els treballadors que tenen feina i poc els que no en tenen". En aquest sentit, considera que "la vaga general no serà un punt d'inflexió", però que la convocatòria s'ha de fer i que és un símptoma.

Comentaris

Totalment d'acord Arcadi...em sembla q temps enrera parlàvem d'una renda universal oi? crec recordar-te en relació a aquest tema en algun cas al costat del Xirinachs...Si veiés el que passa tremolaríem de sentir-lo...Tant de bò hi hagin iniciatives del estil de la insubmissió i demés tàctiques del pacifisme ben entés. Si es fa alguna cosa i s'ha de comptar amb gent...aquí tens el meu mail...sóc una educadora social q porto un temps inactiva perque en aixó del tema social...o saps regenerar-te internament o et cremes com un cable d'alta tensió...i bé ara miro de tornar a posar-m'hi. Tant de bò no siguin les entitats socials les q més sentin aquesta crisi q ara ens mengem entre tots. Ja saps. Aquí estic pel q calgui.

Afegeix un comentari nou