Dyseggxia, una app en contra de la dislèxia

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Dyseggxia, una app en contra de la dislèxia

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

Creada per Luz Rello, Azuki Gorriz i Clara Bayarri, l'aplicació ajuda a l'usuari a lluitar contra la dislèxia mitjançant jocs d'ordenar paraules.

La dislèxia és un trastorn del llenguatge escrit que acostuma a detectar-se en la infantesa. Les persones afectades presenten problemes a l'hora de llegir i escriure correctament. Amb aquesta pedra dins la sabata, l'evolució acadèmica de l'infant pot tenir molts obstacles. Ara que molts continguts estan penjats a la xarxa, la gent que pateix dislèxia li pot arribar a ser complicat connectar-se a Internet.

Però les noves tecnologies poden ajudar a pal·liar els efectes d'aquest trastorn. És el que van pensar Luz Rello, Azuki Gorriz i Clara Bayarri a l'hora de crear “Dyseggxia”, una aplicació que permet alleugerir una paraula mitjançant canvis de colors, de formes o fins i tot buscant sinònims de la mateixa paraula que siguin més fàcils d'entendre. A partir d'aquí, és possible que més endavant, les aplicacions dels llibres electrònics puguin incloure aquest sistema que pot ajudar molt els dislèxics. De moment, una empresa de la Índia ja està utilitzant un prototip basat en “Dyseggxia”.

L'aplicació està disponible per a terminals mòbils que utilitzen iOS. La versió per a Android, de moment està en fase beta.

Font d'informació: El Periódico de Catalunya i Dyseggxia.

Comentaris

Bon post encara que us faria una puntualització: la dislèxia no sorgeix en la infantesa ja que, normalment, és un trastorn innat per disfuncions en determinades àrees del cervell. En realitat, el que passa és que es detecta a la infantesa (si es fa bé, entre els 5-7 anys) que és quan es comença i s'assoleix l'aprenentatge de la lectoescriptura.

Hola!

Moltes gràcies per la teva aportació!!! Hem canviat el text de la notícia, tot indicant que la dislèxia normalment es detecta en la infantesa, en comptes de dir que sorgeix en aquesta etapa.

Salutacions,

Afegeix un comentari nou