Arregla les notícies amb Fixmedia

Autor/a: 
Ravalnet

Arregla les notícies amb Fixmedia

Autor/a: 
Ravalnet

Resum: 

Fixmedia és la nova eina on-line que dóna a la comunitat la possibilitat de corregir i ampliar les notícies que apareixen en els grans mitjans de comunicació.

Els grans mitjans de comunicació segueixen essent un factor molt influent en la constitució de l'opinió pública general. Davant l'auge dels nous mitjans digitals, que garanteixen la immediatesa de la notícia, els mitjans tradicionals opten per oferir continguts amb un major posicionament en funció de la seva línia editorial. Aquesta posició tendenciosa, fa que les noticies s'allunyin de l'objectivitat i sovint es manipulin o tergiversin informacions per tal de reforçar l'opinió del mitjà.

Per donar resposta a aquesta situació neix Fixmedia, una nova eina web que ofereix a totes les persones o col·lectius que hi estiguin interessades la possibilitat de corregir les notícies aparegudes en els mitjans, ja sigui ampliant-ne la informació, proposant correccions o simplement votant a favor o en contra dels canvis ja proposats.

El funcionament del portal és molt senzill, qualsevol usuari registrat pot proposar notícies que al seu parer necessiten correccions a través de la seva direcció web. Sobre les notícies proposades, els i les usuàries poden proposar "correccions" o bé "ampliacions" tot esmentant quina part de la notícia es vol corregir, per quins motius, aportant informacions addicionals i finalment categoritzant el tipus de correcció.

A més, la resta d'usuaris, que accedeixin a l'espai de correcció d'una notícia, poden promocionar positivament o negativa les correccions ja proposades o votar perquè aquella noticia sigui corregida en el mitjà original.

Ara mateix aquesta eina es troba en una fase de prova i el registre no és totalment lliure sinó que s'ha de sol·licitar una invitació, tot i que és molt fàcil d'aconseguir. Aquesta iniciativa ha estat finançada a través d'un projecte de micro-mecenatge en la plataforma Goteo.

Comentaris

Ningú a l'equip segurament hagués sigut capaç de sintetitzar-ho millor, moltes gràcies! Continuem treballant a l'eina, tenim per davant un roadmap amb moltes més funcionalitats però sempre amb la idea clara que sigui un servei força senzill d'utilitzar per la major part de la gent. Prompte prepararem també la web perqué pugui ser traduïda a qualsevol idioma, entre ells esperem que molt prompte el català. Ah! per cert, tot el programari que de Fixmedia es lliure amb una llicència GPL. Estem a la vostra disposició a @fixmedia_org. Salutacions,

Gràcies pel vostre comentari i molts ànims amb aquest engrescador projecte!!!

Afegeix un comentari nou