Exposició fotogràfica: Peruanes a Barcelona 1985-2010. Ciutadanes d’aquí i d’allà

Exposició Peruanes a Barcelona 1985-2010 (donesenxarxa.cat)
Diumenge, 27/11/2011 fins Diumenge, 11/12/2011

Amb aquesta exposició, l’Associació de promoció i desenvolupament social Plataforma Q’atary vol acostar-nos a diferents passatges de la vida de les dones peruanes migrades a Barcelona des de mitjans dels anys vuitanta. Esdevé el tret de sortida al cicle “Nòmades”, centrat al voltant de la temàtica de la condició nòmada de l’ésser humà. Es podrà visitar fins el diumenge 11 de desembre.

L’exposició s’acompanyarà d’una xerrada i del passi d’un audiovisual realitzat per les pròpies realitzadores de la mostra.

Des de 1985, el conflicte entre Sendero Luminoso i l’exèrcit peruà, alhora que una situació econòmica molt crítica, va impulsar a moltes dones a sortir del seu país i buscar-se la vida. Espanya, en aquell moment era un país sense cap marc legal per a la immigració, però existia una incipient demanda en el mercat pel treball domèstic i la cura de persones. Elles van ser un dels grups pioners que començaren a arribar a l'Estat espanyol a finals de la dècada dels 80, transformant la direcció migratòria d'aquest: passant d’emissor d’emigrants a ser-ne receptor.

Les realitzadores n'han volgut fer memòria i han recuperat la seva història a partir de la recopilació de fotografies. Unes instantànies que mostren la seva vida quotidiana en els diferents períodes de la seva migració: l'arribada a la ciutat i primers temps, la inserció laboral i finalment la participació política.

Lloc: Centre, Ateneu democràtic i progressista (al nou espai d’expressions)

Dia i hora: diumenge 27 de novembre, a les 18.30 h.

Per a més informació sobre el cicle 'Nòmades'

Data: 

Diumenge 27 nov

Hora: 

18:30

Organitzador: 
-
Correu electrònic de l'organitzador: 
centredemocratic@gmail.com
CAPTCHA

Aquesta pregunta es per veure si realment ets una persona i no un generador de spam.