Conferència “Creure que és possible. Facilitar la resiliència”

Got ple d'aigua en la foscor. Superació_georch_Flickr
Dimecres, 09/05/2012

El sociòleg holandès Stefan Vanistendael pronunciarà el proper 9 de maig a les 19:30 h la conferència titulada “Creure que és possible. Facilitar la resiliència” organitzada per la Fundació Esplai Girona.

La resiliència és un concepte que, en psicologia, es refereix a la capacitat de les persones per superar entrebancs emocionals. Quan un subjecte és capaç de fer-ho, es diu que té una resiliència adequada; l'individu pot recuperar-se després de la vivència traumàtica i fins i tot, pot sortir enfortit. La resiliència es considera una forma de psicologia positiva i no té relació amb la psicologia tradicional.

Qui és Stefan Vanistendael (Utrecht, 1951)?

Sociòleg i demògraf per la Universitat de Lovaina (Bèlgica), ha estat investigador al Centre d’Estudis de Població i Família de Brussel·les (CBGS). Des de 1979, treballa a l’Oficina Internacional Catòlica de la Infància (BICE), a Ginebra, on ha ocupat diversos càrrecs.

Difusor del concepte de resiliència, Vanistendael ha participat en la II Jornada sobre Victimologia, titulada «Desvictimització i reparació: potenciar la resiliència i prevenir la victimització secundària», que es va dur a terme al Paranimf de la UB el passat 5 de maig.

És autor de nombroses publicacions en aquesta línia d’estudi, entre les quals destaquen "La felicidad es posible. Despertar en niños maltratados la confianza en si mismos: construir la resiliencia" (2002), "El realismo de la esperanza" (2004) o "Derechos del niño y resiliencia" (2010).

La Fundació Esplai Girona – Mare de Déu del Mont, és una entitat educativa de la Diòcesi de Girona que, des de 1999, treballa a la demarcació de Girona i l’Alt Maresme en l’educació en el lleure com una acció transformadora i oberta a la societat a través de les seves tres entitats: el Servei de Cases de Colònies- Escola de Natura, l’Escola de l’Esplai de Girona i la Coordinació de Centres d’Esplai.

Data: 

Dimecres 09 Maig

Hora: 

19:30

Correu electrònic de l'organitzador: 
comunicacio@fundacioesplaigirona.org
CAPTCHA

Aquesta pregunta es per veure si realment ets una persona i no un generador de spam.