2012, Any Europeu per l'Envelliment Actiu i la Solidaritat entre Generacions

Autor/a: 
Eduard García-Freixedes. Secretari General de FOCAGG
 Font:
Font:

2012, Any Europeu per l'Envelliment Actiu i la Solidaritat entre Generacions

Autor/a: 
Eduard García-Freixedes. Secretari General de FOCAGG

Resum: 

Després que l'any 2012 va ser aprovat pel Parlament Europeu i posteriorment el Consell d’Europa, com a Any Europeu per l’Envelliment Actiu i la Solidaritat entre Generacions, la FOCAGG (Federació d’Organitzacions Catalanes de Gent Gran, Dones i Família), com a membre de ple dret de l’AGE, Confederació Europea de Gent Gran, entitat capdavantera a Europa en la defensa dels col·lectius de persones grans, s’ha volgut sumar de manera activa en la difusió d’aquest event.

La FOCAGG aprofita l’avinentesa per fer arribar a la societat la conveniència de no perdre i, si cal, retornar a posar en valor els intercanvis entre les persones de diferents generacions. Intercanvis que remarquen útils com a mecanisme integrador social, forma de manteniment de tradicions i cultura pròpies, potenciador del benestar i qualitat de vida i dels principis d’interacció personal i col·lectiva per tal d’aconseguir una societat amb tots i per a tots, sense exclusions ni discriminacions de cap mena ni per cap raó.

El primer pas que engega la FOCAGG per tal de respondre a aquest objectiu consisteix en el següent Cicle de Conferències:

I Cicle de Conferències Participatives

Amb el qual es pretén reflexionar, conèixer i desenvolupar actuacions que portin a potenciar les Relacions i la Solidaritat Intergeneracional, en sessions estructurades en tres parts:

  1. Exposició per part del/s conferenciant/s.
  2. Col·loqui obert entre tots els presents que permeti enriquir els diferents punts de vista presentats pel/s conferenciant/s.
  3. Cofee break que permeti “l’intercanvi de targetes” i l’establiment de connexió entre les persones interessades en fer-ho.

El calendari previst s’ha establert amb sessions de tarda-vespre el tercer dijous de cada mes, a excepció de la conferrència del mes de gener, en els següents dies i amb la següent proposta de continguts:

  • 26 de gener del 2012. Diferents punts de vista sobre els mateixos temes vistos per un adult-madur i per un jove-adult. Claus en les relacions interpersonals independentment de l’edat.
  • 16 de febrer del 2012. Revisió dels aspectes importants al endegar un programa exitós per incentivar i desenvolupar la solidaritat intergeneracional
  • 13 de març del 2012. Estudi d’alguns programes d’acció intergeneracional. Avantatges i dificultats en la seva posada en marxa. Resultats concrets.
  • 17 de maig de 2012. Accions des de les administracions com a facilitadors i incentivadors de programes per a la solidaritat intergeneracional com a instruments de cohesió social.
  • 21 de juny de 2012. Les relacions intergeneracionals des del punt de vista dels joves. Gran taula rodona entre joves, adults i persones grans. Conclusions i recomanacions finals.

Prèviament a cada jornada s’enviarà el programa concret de cada convocatòria. Totes aquelles persones que hi estiguin interessades, poden demanar la seva tramesa per e-mail a focagg@focagg.e.telefonica.es.
Tothom que vulgui cartells per a fer-ne difusió a la seva entitat, podem demanar-ho al mateix correu electrònic de la FOCAGG.

Per assistir a les sessions caldrà formalitzar inscripció prèvia, ja que l'aforament del local és limitat. Els membres d’entitats federades i/o col·laboradores de FOCAGG gaudiran de condicions avantatjoses en la inscripció.

Més informació es pot trobar a la web de FOCAGG o al seu bloc

Afegeix un comentari nou