4 accions originals per lluitar contra les bosses de plàstic

Autor/a: 
Elisenda Rovira
 Font:
Font:

4 accions originals per lluitar contra les bosses de plàstic

Autor/a: 
Elisenda Rovira

Resum: 

El 3 de juliol es va celebrar el Dia Internacional Sense Bosses de Plàstic. A banda de portar cistell o bossa de roba quan anem al supermercat, hi ha altres maneres de lluitar per eliminar aquest residu tan perillós.

A Catalunya es consumeixen cada setmana 36 milions de bosses de plàstic. Fabricar-les i distribuir-les requereix un gran consum de recursos limitats com el petroli i l’aigua, i un cop fetes servir, contaminen espais naturals i afecten la fauna, ja que tarden 500 anys a descompondre’s.

Reduir-ne l’ús no passa només per deixar-les d’utilitzar en el nostre dia a dia, també podem conscienciar el nostre entorn o iniciar una campanya original a la nostra entitat o associació.

1. Les espècies més perilloses del Mediterrani. Aquesta campanya institucional té uns quants anys, però segueix sent una manera original de mostrar fins a quin punt els residus contaminen el mar. Us animeu a fer el vostre propi cartell o collage amb els residus que trobeu a la platja, a la muntanya o quan aneu d’excursió aquest estiu?

2. La balada de la bossa de plàstic. Un curtmetratge amb una cançó composada especialment per a l’ocasió és la proposta de la Plastic Pollution Coalition. Com seria la versió en català?

3. Convertir una samarreta vella en una bossa ecològica. És una proposta de l’Associació de Naturalistes de Girona (ANG). Expliquen com fer-ho pas per pas en aquest post.

4. Netejar una platja i exposar les deixalles recollides. En la seva acció a la Cala Sa Forcanera de Blanes, els nois i noies de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa també van construir-hi tres contenidors de deixalles i van muntar un punt d’informació sobre la contaminació marítima al Passeig de Mar. Altres agrupaments de la zona també van fer voluntariat ambiental en la campanya Clean Up The Med.

Se t'acut alguna altra acció original? Vols compartir alguna experiència? Deixa un comentari.

Afegeix un comentari nou