8 recursos per millorar la comunicació interna a la teva entitat

 Font:
Font:

8 recursos per millorar la comunicació interna a la teva entitat

Resum: 

Com fer reunions efectives? Com gestionar conflictes? Com transmetre informació internament? Fem un recull de fitxes i recursos sobre aquestes qüestions i més.

El Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils (CRAJ) de Barcelona edita periòdicament fitxes temàtiques i butlletins específics sobre qüestions diverses que afecten la realitat de les entitats. Van dirigits específicament a les entitats juvenils però poden ser d'utilitat per a qualsevol organització.

Hem recopilat els materials dedicats específicament a la comunicació interna o que hi fan referència. Tots estan disponibles al seu web.

Butlletins:

  • Comunicació assertiva. La comunicació assertiva és un model de comunicació basat en el respecte a un mateix i a l'interlocutor i orientat a la resolució de conflictes. Dominar aquest recurs és especialment interessant i adient per a la tasca voluntària, social, cohesionadora de l'associacionisme.
  • Gestió de conflictes a les entitats. Treballar amb persones i grups implica que sovint hi hagi desacords, diferents punts de vista o divergència d'interessos, que acostumem a anomenar conflictes. Aquest butlletí dóna eines per a començar a treballar la resolució de conflictes a la vostra entitat.
  • Reunions efectives. Qui no desitjaria que les reunions de l'entitat siguin més curtes i productives? Aquest recurs pot ser útil per aconseguir-ho.
  • Comunicació 2.0 (1a part). Internet ofereix moltes ajudes que podem aprofitar per a millorar la nostra associació, el seu abast informatiu i la seva imatge. Aquesta primera part dels dos butlletins dedicats al tema ofereix un petit diccionari de la comunicació on-line amb el vocabulari bàsic (web 2.0, usuari, perfil, bloc, rss, hosting, sindicació, etc...) i les principals plataformes (tuenti, myspace, twitter, youtube, last.fm, flickr, blogger, wordpress, google, etc...).
  • Comunicació 2.0 (2a part). Aquesta segona part ofereix una visió general dels principis de la comunicació on-line, un resum de les principals estratègies i un esboç dels passos a seguir per a implementar la difusió on-line a la teva associació.
  • La comunicació a les entitats juvenils. Aquest butlletí fa un repàs general sobre les qüestions relatives a la comunicació que cal tenir en compte a les entitats.

Fitxes:

Afegeix un comentari nou