Alternatives financeres, laborals i de consum per a joves i entitats juvenils

 Font:
Font:

Alternatives financeres, laborals i de consum per a joves i entitats juvenils

Resum: 

Donar a conèixer alternatives reals i posar-les a l’abast dels i les joves i les entitats juvenils de Barcelona. Aquest és l'objectiu del cicle de conferències sobre alternatives financeres, laborals i de consum.

Organitzat pel Consell de la Joventut de Barcelona, en col·laboració amb altres organitzacions i entitats de la ciutat, aquest cicle dóna el tret de sortida dimarts 24 de febrer, amb la xerrada sobre alternatives financeres que poden ser de l'interès de les entitats juvenils de Barcelona. En total, constarà de tres sessions. Totes tindran lloc a l’Espai Jove La Fontana, a les 19.00 hores.

El Consell de la Joventut de Barcelona organitza aquestes conferències amb la convicció de que existeixen alternatives que poden donar resposta a les diferents necessitats de la joventut i de l'associacionisme juvenil. El problema és que sovint aquestes iniciatives que suposen una alternativa no són prou conegudes. Aquest cicle de conferències pretén posar fi a aquesta desconeixença i "donar altaveu a alternatives que han esdevingut una realitat, i posar-les a l’abast dels i les joves i les entitats juvenils de Barcelona".

Respostes des de l'economia social i solidària

En la primera sessió, que tindrà lloc dimarts 24 de febrer, es donaran a conèixer dues alternatives financeres: Coop57, una cooperativa de finances ètiques que treballa en el marc de l’economia col·laborativa, i la Xarxa d'Economia Solidària (XES), formada per empreses i entitats democràtiques, equitatives i sostenibles que assagen noves formes de treballar i consumir. Hi participaran Eli Manzano, de COOP57, i Ruben Suriñach, de la XES.

La segona sessió es realitzarà dijous 26 de febrer i girarà al voltant de les alternatives existents per fer front a l'atur juvenil. Així, s'hi presentarà la "Guia jove per l'emprenedoria i l'autocupació" del Consell de la Joventut de Barcelona, es debatrà sobre la cooperativa com a model de negoci i s'exposaran projectes del Programa "Empenta a Gràcia".

A qui contractar per als serveis d'electricitat, llum, càtering, etc.? La darrera sessió del cicle, que tindrà lloc dimarts 3 de març, intentarà buscar una resposta per a aquesta pregunta en el marc de l'economia social i solidària. La idea és que les entitats puguin contractar empreses o entitats que respectin aspectes com la sostenibilitat, la sobirania dels serveis o la gestió democràtica d'aquests. Per conèixer exemples concrets, comptarà amb la participació d'Elisa Linares, membre de Som Energia, cooperativa de consum d’energia verda; Bernat Alcolea, membre de l'equip impulsor d'Eticom Som Connexió, cooperativa de telecomunicacions; i Joana Conill, dinamitzadora d’economies alternatives i facilitadora de grups, que parlarà d'una alternativa de consum basada en la sobirania alimentària.

Afegeix un comentari nou