Arriba el Llenguadrac: l’enigma de Sant Jordi

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Arriba el Llenguadrac: l’enigma de Sant Jordi

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

Enigmes, endevinalles i jeroglífics, però sobretot l’enginy, són els ingredients necessaris per participar al Llenguadrac, un concurs en que la llengua catalana i les xarxes socials són les protagonistes.

El dia 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, començarà al Facebook i al Twitter el Llenguadrac: l’enigma de Sant Jordi, un concurs on l’enginy i el domini de la llengua catalana són fonamentals. El Llenguadrac consta de 3 categories: lletres parladores, endevinalles i jeroglífics, hi poden participar totes aquelles persones majors de 14 anys que estiguin seguint el twitter de la Direcció General de Política Lingüística i aquells que a la seva pàgina de facebook s’hagin fet fans del concurs. Els guanyadors seran aquells que acumulin més punts a les xarxes socials.

Des del dia 23 i fins al dia 27 d'abril, cada dia es publicarà un enunciat de passatemps per categoria que els participants hauran de contestar responent a la piulada, en cas del Twitter, o comentant la publicació al facebook. El primer concursant que respongui correctament rebrà 5 punts i els deu concursants següents 1 punt cadascun. Les solucions als passatemps es publicaran el dia següent.

Els premis consisteixen en carnets d'un any del Club TR3SC, entrades a diferents espectacles i lots de productes i llibres en català a més d'una tauleta tàctil Android amb wifi. El dia 3 de maig es comunicaran els guanyadors i el dia 5 es farà l’entrega de premis .

El concurs Llenguadrac és una proposta de l’Institut d’Estudis Catalans, la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura amb la col·laboració del Club de Culura TR3SC. Es va crear l’any 2011 en el marc de l’Any de la Paraula Viva i per homenatjar a Avel·lí Artís Gener, Tísner, que entre molts altres aspectes va ser un enigmista.

Podeu trobar més informació a la pàgina web de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

Afegeix un comentari nou