Educa't al Raval. Val la pena!

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Educa't al Raval. Val la pena!

Resum: 

Centres educatius, famílies, teixit associatiu i d'altres agents del Raval col·laboren de diferents maneres per tal d'oferir una educació de qualitat als infants i joves del barri. Per mostrar la qualitat i el compromís i deixar de banda els prejudicis han creat un vídeo que explica experiències d'èxit educatiu desenvolupades als centres educatius del Raval.

Racons de matemàtiques, apadrinament entre petits i grans per treballar la cohesió, un projecte per conèixer i estimar la ciutat i les tutories individualitzades són algunes de les bones pràctiques que mostra el vídeo Educa't al Raval. Val la pena!. Creat pel grup de treball d'anàlisi educativa, on participen AEIRaval, AMPA Collaso i Gil, Casal dels Infants, IES Miquel Tarradell, l'Escola de Músics i JPC, Xamfrà, en col·laboració amb el Districte de Ciutat Vella, el vídeo s'emmarca en el Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural del barri, gestionat per la Fundació Tot Raval.

Els centres educatius d'aquest barri barceloní busquen fomentar la convivència intercultural i la cohesió, a la vegada que ofereixen una educació de qualitat. Porten a terme diferents estratègies per aconseguir aquesta cohesió i treballar competències, com ara, el català. Circ, cant coral, escacs, hip hop, teatre musical, tallers d'arts plàstiques... són algunes de les activitats que es realitzen als centres educatius del Raval, tot fomentant el treball en equip, l'esforç col·lectiu i l'aprenentatge del català.

Des de la Fundació Tot Raval assenyalen que no sempre es coneix la qualitat educativa de les escoles del barri. Per això, el vídeo es projectarà a les jornades de portes obertes que organitzen les escoles bressol, els centres d'educació infantil, primària i secundària del districte per tal que les mares i els pares puguin conèixer de prop el seus projectes educatius.

Aquest treball audiovisual mostra bones pràctiques del centres educatius i destaca també la importància de la implicació de les famílies i d'altres agents del barri, així com la coordinació entre els diferents cicles per tal que els projectes educatius tinguin coherència.

L'alumnat, el professorat i les famílies són els i les protagonistes del vídeo, on també participen diferents experts en educació, tot aportant la seva visió.

Afegeix un comentari nou