El projecte «Enllaç» integra a través de la música

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

El projecte «Enllaç» integra a través de la música

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

Sis entitats de Lleida han impulsat un projecte d’integració social que acosta la música a persones amb discapacitats. Aquest va rebre un reconeixement als Premis Ateneus 2013.

La Federació d’Ateneus de Catalunya i la Federació Catalana de Voluntariat Social van distingir el projecte «Enllaç» amb el Reconeixement a la Integració Social als Premis Ateneus 2013. Aquest projecte té com a objectiu apropar la música a les persones amb discapacitat psíquica o malaltia mental i el duen a terme conjuntament l’Orfeó Lleidatà amb el Centre Assistencial Sant Joan de Déu d’Almacelles, la Federació ALLEM de Lleida, la Fundació ASPROS de Lleida, l’Associació Salut Mental Ponent de Lleida, el Shalom Taller de Lleida.

És la primera vegada en vint-i-quatre anys que els Premis Ateneus incorporen aquest reconeixement a la integració social i s’estableix una col·laboració entre la Federació d’Ateneus de Catalunya i la Federació Catalana de Voluntariat Social. L’objectiu d’aquest reconeixement és donar valor públicament a les bones pràctiques que porten a terme conjuntament els ateneus i les entitats socials de Catalunya en l’àmbit de la integració social de persones amb diversitat funcional, física o intel·lectual, de persones amb risc d’exclusió, de persones afectades per problemàtiques socials, i també donar valor al treball dels voluntaris que les acompanyen.

El lliurament dels Premis Ateneus va tenir lloc al Parlament de Catalunya coincidint amb el trentè aniversari de la Federació d’Ateneus i van assistir-hi 300 persones. Aquest acte es celebra ininterrompudament des de l’any 1989 amb l’objectiu de reconèixer l’esforç que les entitats culturals sense ànim de lucre fan dia a dia per obrir les seves portes i seguir oferint activitats als seus socis.

Els Premis Ateneus 2013 han constat de 5 categories diferents i enguany les entitats distingides amb el primers premis han estat: Associació Centre Cultural Sant Vicenç de Sarriàde Barcelona amb el Premi «Jove, proposa!»; l’Ateneu Barcelonès en Mitjans de Comunicació; Casal Societat La Principal de Vilafranca enCreativitat Artística; SCR L’Alzinar de Masquefa en Capacitat d’Innovació; i l’ACR de Fals en Foment a la Participació.

La Federació d’Ateneus de Catalunya, treballa des de 1983 al servei de les associacions culturals sense ànim de lucre i actualment aglutina 160 entitats de tot Catalunya algunes d’elles amb gairebé 200 anys d’història. Són objectius principals de la Federació cohesionar, defensar i representar el moviment ateneístic català, així com oferir serveis per fer el dia a dia de les entitats més fàcil. Des de fa un any l’exposició «Catalunya, terra d’ateneus» recorre el territori mostrant el passat, el present i el futur del moviment ateneístic català.

La Federació Catalana de Voluntariat Social treballa des de 1989 per promoure el voluntariat social i reconèixer la seva importància com a xarxa transformadora, agent promotor de canvis socials i protagonista de l’acció entre els més desafavorits. Actualment compta amb 272 entitats federades. Treballa bàsicament en dues línies prioritàries:la sensibilització de la població i el foment dels serveis en xarxa .

Afegeix un comentari nou