Els programadors dels ateneus a la Fira Mediterrània

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Els programadors dels ateneus a la Fira Mediterrània

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

L’Espai A organitza en el marc de la Fira Mediterrània de Manresa una trobada amb els ateneus i programadors que han participat a la tercera temporada de la Xarxa d’arts escèniques amateurs de Catalunya.

La Fira Mediterrània de Manresa celebra enguany la seva 17a edició del 9 al 12 d’octubre continuant amb l’aposta de la cultura popular oberta i inclusiva. Aquest any el 60% de les funcions són gratuïtes i es podran veure al centre de la ciutat de Manresa amb espectacles innovadors i per a tots els públics.

Per primera vegada des de l’organització de la Fira s’ha preparat una trobada exclusiva entre programadors d’ateneus per tal de assistir als espectacles i visitar els estands de la mostra. S'hi ha convidat als 15 ateneus que van participar en la darrera temporada de l’Espai A, la xarxa d’arts escèniques amateurs de Catalunya. La trobada que tindrà lloc dissabte 11 d’octubre inclou una xerrada amb el Director General de Cultura Popular, Lluís Puig, i el Director Artístic de la Fira, David Ibàñez. L’objectiu és treballar temes sobre la programació, la utilització dels espais escènics i la formació en la creació de nous públics i la programació en xarxa.

D’altra banda, enguany a la Fira s’hi podran veure quatre espectacles que van formar part de la tercera temporada de l’Espai A: Actea Cor Femení Canta Beatles; la Banda Unió Musical de Tarragona - Música Festera / Viatge a Broadway; el Grup de dansa Cor de Catalunya 1714 - Diari d’una esperança; i el Grup de Teatre Filagarsa Ménage à Trois.

Què és la Fira Mediterrània?

És un mercat d’espectacles pensat com a espai d’intercanvi entre professionals del sector per comprar espectacles de diferents llenguatges artístics, des de les arts visuals, al circ, passant per la música i el teatre. I presenta una gran varietat de formats i de tipologies de públic a les quals van dirigits.

La Fira va començar com a iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Manresa que més tard van crear una Fundació que s’encarrega de la gestió d’aquest mercat d’espectacles.

Alguns dels objectius de la Fira és potenciar la capacitat d’exportació dels artistes i la cultura catalana i connectar la cultura popular, les arts escèniques, la participació i la recerca de nous públics. I convertir-se en un punt de trobada de professionals internacionals creant corrents d’intercanvi entre diferents pobles de la Mediterrània.

Què és l’Espai A?

Creat l’any 2011 amb l’objectiu de potenciar una programació estable d’arts escèniques no professionals arreu de Catalunya, per tal de posar a l’abast del públic en general, produccions de qualitat dins els àmbits del teatre, del cant, la dansa i la música. Trobareu tota la informació al seu web.

Afegeix un comentari nou