EngL'Hoba't!: Tallers de Cinema Cooperatiu

Autor/a: 
Luismi Castillo
Participants en el projecte EngL'Hoba't!: Tallers de Cinema Cooperatiu

EngL'Hoba't!: Tallers de Cinema Cooperatiu

Autor/a: 
Luismi Castillo

Resum: 

Una proposta que permet, des de la diversitat cultural i a través de l'audiovisual, valorar els Drets Humans, la cultura de la pau, la convivència i la cohesió social com a fites reals i vivencials.

L'entitat Joves per la Igualtat i la Solidaritat (JIS), de l'Hospitalet de Llobregat, fa una proposta amb voluntat de fomentar la reflexió dels i les joves sobre què vol dir cooperar. Aquesta, rep el nom Englhoba’t: Tallers de Cinema Cooperatiu i aposta per l'audiovisual i una visió no etnocèntrica de la diversitat cultural per valorar els Drets Humans, la cultura de la pau, la convivència i la cohesió social com a fites reals i vivencials.

L'activitat aporta eines per a que les persones joves siguin conscients dels seus propis prejudicis i estereotips i sobre com aquests condicionen el desenvolupament cap a una societat més justa i solidària. En aquest sentit, abordar la interculturalitat des de la creació audiovisual, permet un apropament a la realitat des d'un punt de vista crític i transformador, sent aquest mitjà «una eina activa, facilitadora de processos d'expressió i engrescadora per a la participació i motivació en el projecte».

Afegeix un comentari nou