Es presenta el llibre del 1r Congrés Català de Pobresa Energètica

  • Portada del llibre presentat

    Portada del llibre presentat - Font: 1r Congrés Català de Pobresa Energètica

  • Intervencions al congrés celebrat al novembre de 2016

    Intervencions al congrés celebrat al novembre de 2016 - Font: 1er Congrés Català de Pobresa Energètica

Les entitats socials i els ajuntaments han aprofitat per demanar abordar urgentment les seves causes, com ara l’elevat preu de l’energia, l’atur, els baixos ingressos de les unitats de convivència, o la disminució de les prestacions socials.

El llibre "Pobresa energètica a Catalunya: reptes i dilemes", presentat el 4 de juliol a l'Espai Francesca Bonnemaison, inclou articles de les principals persones referents en pobresa energètica de Catalunya que van participar a l'esdeveniment, recollint els elements clau que s'hi van analitzar.

Entre aquests elements es troben la consideració de l’energia com a dret, la reflexió al voltant del model energètic vigent, l’anàlisi de mesures de protecció a persones vulnerables, l’impacte de la pobresa energètica sobre la salut, el paper dels mitjans de comunicació i del tercer sector, la relació entre els habitatges i la pobresa energètica, i una planificació urbanística que tingui en compte aquesta problemàtica.

També inclou la descripció de casos d’èxit en la lluita contra la pobresa energètica a partir d'iniciatives que han dut a terme les entitats socials, la societat civil, i governs municipals i supramunicipals. Pots consultar el llibre a partir d'aquest enllaç.

El 1r Congrés Català de Pobresa Energètica va tenir lloc a Sabadell els dies 3 i 4 de novembre de 2016, organitzat pels ajuntaments de Sabadell, Barcelona i Badalona, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’associació Ecoserveis i la Taula del Tercer Sector Social. Va comptar amb la participació de més de 350 professionals.

Afegeix un comentari nou