Es presenta el llibre del 1r Congrés Català de Pobresa Energètica

Associació per a Joves Teb - Comunitari
Portada del llibre presentat
Portada del llibre presentat
Intervencions al congrés celebrat al novembre de 2016
Intervencions al congrés celebrat al novembre de 2016

Es presenta el llibre del 1r Congrés Català de Pobresa Energètica

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Resum: 

Les entitats socials i els ajuntaments han aprofitat per demanar abordar urgentment les seves causes, com ara l’elevat preu de l’energia, l’atur, els baixos ingressos de les unitats de convivència, o la disminució de les prestacions socials.

El llibre "Pobresa energètica a Catalunya: reptes i dilemes", presentat el 4 de juliol a l'Espai Francesca Bonnemaison, inclou articles de les principals persones referents en pobresa energètica de Catalunya que van participar a l'esdeveniment, recollint els elements clau que s'hi van analitzar.

Entre aquests elements es troben la consideració de l’energia com a dret, la reflexió al voltant del model energètic vigent, l’anàlisi de mesures de protecció a persones vulnerables, l’impacte de la pobresa energètica sobre la salut, el paper dels mitjans de comunicació i del tercer sector, la relació entre els habitatges i la pobresa energètica, i una planificació urbanística que tingui en compte aquesta problemàtica.

També inclou la descripció de casos d’èxit en la lluita contra la pobresa energètica a partir d'iniciatives que han dut a terme les entitats socials, la societat civil, i governs municipals i supramunicipals. Pots consultar el llibre a partir d'aquest enllaç.

El 1r Congrés Català de Pobresa Energètica va tenir lloc a Sabadell els dies 3 i 4 de novembre de 2016, organitzat pels ajuntaments de Sabadell, Barcelona i Badalona, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’associació Ecoserveis i la Taula del Tercer Sector Social. Va comptar amb la participació de més de 350 professionals.

Afegeix un comentari nou
0