ESFERA Jove, un programa per fomentar la implicació social i comunitària del jovent

  • Joves que participen al programa

    Joves que participen al programa - Font: Fundació Marianao

  • Logotip de la fundació

    Logotip de la fundació - Font: Fundació Marianao

Aquest programa que es duu a terme a Sant Boi de Llobregat persegueix com a objectiu que els i les joves de la ciutat intervinguin activament en processos de transformació social.

ESFERA Jove és una iniciativa de la Fundació Marianao que compta amb la col·laboració de la Ramon Molinas Foundation, i en la qual participen 250 joves adoptant rols de dinamització a la comunitat.

El programa té la formació com a eix vertebrador per intentar que els i les participants, d’entre 14 i 25 anys, millorin el seu entorn, el seu barri i la ciutat en la que viuen. Intenta impulsar el seu protagonisme i la seva capacitat de decisió.

ESFERA Jove es desenvolupa a partir de tres potes, que són les accions formatives en participació, un viver de projectes i un espai juvenil. A partir d'aquestes accions s'aconsegueix apoderar i aportar valor al jovent que hi participa.

Segons dades de l’Observatori Municipal de Sant Boi de Llobregat, gairebé 8.000 habitants (un 9,5% del total de la població) pertanyen a aquesta franja d’edat, que des del programa es consideren com un "recurs estratègic per al desenvolupament integral de la societat".

Afegeix un comentari nou