Fòrum veïnal sobre l'urbanisme de Barcelona

Fòrum veïnal sobre l'urbanisme de Barcelona

Resum: 

La trobada està organitzada pel moviment veïnal de la ciutat i vol apropar els veïns i les veïnes a les decisions públiques sobre l’entorn urbà que els envolta.

El Fòrum Veïnal sobre l’Urbanisme de Barcelona és una iniciativa de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona. Està obert a tota la ciutadania i tindrà lloc els dies 30 i 31 d’octubre al centre social Can Batlló.

El fòrum es desenvolupa estructurat en tres vessant a partir de les preguntes "d'on venim?", "on estem?" i "cap a on anem?". Pel que fa a la primera, proposa un recorregut històric per l'urbanisme de la ciutat de Barcelona abans i al llarg del període democràtic. D'aquesta manera es pretén facilitar la comprensió del seu actual disseny, la seva habitabilitat i els seus recursos.

En relació a "on estem?", des del gener de 2015 s’està duent a terme una investigació qualitativa per conèixer la percepció del moviment veïnal de l'actual estat urbà dels barris. En aquest procés s'estan fent més de 50 entrevistes amb entitats veïnals de Barcelona.

Durant la celebració del fòrum tindà lloc una taula d’experiències que ha de ser el punt de partida de posteriors debats més amplis sobre l’estat actual de l’urbanisme a la ciutat en territoris i sectors concrets. S'espera l'assistència d'acadèmics, activistes i polítics que reflexionaran sobre els aspectes urbanístics i el seu futur. En aquesta taula es presentaran les conclusions de les trobades veïnals que s'han estat fent al voltant de diversos temes: zones nord-est, front marítim, barris de muntanya i Congrés del Transport Públic.

Amb la pregunta "cap a on anem?", el Fòrum Veïnal sobre l’Urbanisme de Barcelona vol definir per la ciutat un model urbanístic que tingui en compte els interessos de les classes populars i del veïnat en general. Per poder avançar en aquest sentit es faran tallers participatius oberts al voltant de sis eixos temàtics:

  • Barcelona, una ciutat metropolitana.
  • Espai urbà i reindustrialització.
  • Espais públics i equipaments.
  • Justícia de l’espai a la ciutat.
  • Urbanisme com a dinamització de barris.
  • Urbanisme, habitatge i política del sòl.

Et facilitem aquí la consulta del programa de l'esdeveniment, així com la inscripció perquè hi puguis assistir.

Afegeix un comentari nou