Homenatge a les activistes veïnals d'ahir i d'avui

  • Protagonistes de "Dones del moviment veïnal d'ahir i d'avui" de la CONFAVC

    Protagonistes de "Dones del moviment veïnal d'ahir i d'avui" de la CONFAVC

La CONFAVC posa en relleu l'aportació de les dones al moviment veïnal, tot creant una exposició i una plana web amb les lluites i conquestes d'algunes d'aquestes activistes veïnals.

"Les dones han estat invisibles als diversos moviments socials mixtes, també al moviment veïnal. No obstant, la història de les associacions veïnals no es pot entendre sense l'aportació de les veïnes". Amb la voluntat de reivindicar aquesta aportació, la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) ha creat l'exposició "Dones del moviment veïnal d'ahir i d'avui". Ho ha fet amb la col·laboració de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) i d'Eva Fernàndez, antropòloga, ex-presidenta de la FAVB i experta en la història de les Vocalies de les Dones de les AV.

Aquesta exposició s'ha inaugurat en el marc de la celebració del 25è aniversari de la CONFAVC i està disponible per a entitats que la vulguin exhibir. Per fer-ho, cal posar-se en contacte amb  veins@confavc.cat o 932 688 980.

L'exposició explica la trajectòria veïnal de 12 dones. Per ampliar aquesta informació i incloure els perfils de quatre dones més s'ha creat també una plataforma web. Tant l'exposició com el portal web volen destacar "les aportacions de les dones des de les entitats veïnals, tant les activistes que van vertebrar el moviment veïnal dels anys 70 i 80, com les que estan treballant ara".

Afegeix un comentari nou