I més recursos per l'educació en el lleure

Formes part d'algun cau, esplai o casal de joves? El Servei Campaments i Més, de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, et proposa 4 nous recursos per a treballar diferents temàtiques ambientals.

Per una banda, us presentem novesfitxes d'excursions prop dels terrenys d'acampada, aquesta vegadaa les comarques de l'Anoia i de l'Alt Empordà. Per altra banda, us presentem dos recursos per treballar la temàtica de l'aigua: la dinàmica “Explorant l'aigua” del Programa Mundial escolta de Medi Ambient, i un recull d'informacions i de recursos sobre l'aigua, des d'una vessant socioambiental.

 

Excursions prop dels terrenys d'acampada de l'Anoia:

 


Excursions prop dels terrenys d'acampada de l'Alt Empordà:

 

 

Recursos per treballar l'aigua:

  • Explorant l'aigua: dinàmica per o grups d'edats 11-14 anys per crear consciència sobre l'aigua al nostre entorn i la relació entre l'aigua i la vida humana.

L'activitat està extreta del Programa Mundial Escolta de Medi Ambient.

  • L'aigua al cau : en  aquest recurs trobareu un seguit d'informacions i recursos per treballar l'aigua a la vostra entitat, amb un enfoc principalment socioambiental. Trobareu informació sobre la situació de les polítiques d'aigua a nivell internacional, espanyol i català, un recull de propostes d'actuacions per reduir el consum (i la contaminació) de l'aigua al cau i als campaments, un recull d'activitats i documentació educativa d'on podeu treure idees per fer activitats al cau,  i finalment enllaços a pàgines web interessants sobre l'aigua.

Afegeix un comentari nou