L'Anuari Mèdia.cat també vol incloure audiovisuals

L'Anuari Mèdia.cat pretén trencar amb els silencis mediàtics

L'Anuari Mèdia.cat també vol incloure audiovisuals

Resum: 

En una setmana l'observatori crític Mèdia.cat ha aconseguit els 7.000 euros que necessitava per poder editar i publicar l'Anuari Mèdia.cat, que traurà a la llum les notícies silenciades durant l'any 2012. Després de l'èxit de la campanya de finançament col·lectiu, ara s'han marcat un nou repte: arribar als 9.800 euros i convertir quatre dels 15 reportatges de l'anuari en audiovisuals.

La campanya de micromecenatge per finançar l'Anuari Mèdia.cat 2012 es va posar en marxa el passat dilluns, 21 de gener, a la plataforma Verkami. Una setmana més tard i gràcies al suport de més de 300 mecenes que han aportat 5, 10, 20... euros, l'observatori crític Mèdia.cat, impulsat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils, ha aconseguit els 7.000 euros que es va marcar com a objectiu.

Així, doncs, tindrà el finançament necessari per poder publicar, tant en format digital com en paper, 15 reportatges en profunditat sobre 15 temàtiques que durant l'any 2012 no han estat portada de cap diari ni han obert cap informatiu. L'objectiu és aconseguir situar aquests temes en l'agenda dels mitjans de comunicació.

Ara, però, intentarà anar més enllà i, si aconsegueix 2.800 euros més, convertirà quatre dels quinze reportatges que inclourà l'Anuari Mèdia.cat en audiovisuals. Amb la voluntat de reforçar el projecte amb una vessant audiovisual, s'han proposat produir quatre minireportatges sobre quatre dels silencis mediàtics que veuran la llum en l'edició de 2013 de l'Anuari. Aquests vídeos es difondran a través de les xarxes socials i tindran com a objectiu donar més visibilitat als silencis mediàtics.

Trobaràs més informació en aquesta altra notícia de xarxanet.org.