L’efecte mirall: joves immigrants que són models per a altres joves

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
 Font:
Font:

L’efecte mirall: joves immigrants que són models per a altres joves

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

130 joves d’origen immigrant i en situació de vulnerabilitat social de 5 països d’Europa han gravat vídeos per explicar quina és la seva realitat, en el marc del projecte YouthMe, impulsat per la Fundació Pere Tarrés. Després, alguns han ajudat altres joves com ells tot explicant la seva experiència.

Durant 8 mesos, els i les adolescents van treballar amb una càmera de vídeo per explicar les seves realitats, amb l’objectiu que serveixin com a models d’inclusió per a altres joves de la seva mateixa edat. Tot plegat és una experiència d’empoderament mitjançant el vídeo social participatiu que s’ha iniciat en 5 països europeus en un format de taller. Els resultat són diversos vídeos fets col·lectivament per diversos grups de joves.

Després del taller, alguns dels joves participants han fet un curs de capacitació per convertir-se en agents transformadors del seu propi col·lectiu (crossworkers). La idea és que puguin ser agents de proximitat en el mateix col·lectiu on es mouen, provocant un “efecte mirall” en les seves comunitats i ajudant els altres explicant la seva experiència.

El projecte YouthMe, sorgit d’un grup de recerca de la Fundació Pere Tarrés, s’emmarca en el Programa Daphne de la Unió Europea, que pretén prevenir i combatre la violència exercida sobre els nens, els joves i les dones i protegir les víctimes i els grups de risc. El seu objectiu principal és estudiar la inclusió social i els factors de protecció que afavoreixen la integració de la població adolescent i jove migrada a Europa.

Afegeix un comentari nou