L'escoltisme i el guiatge català inicia el camí per construir una associació única

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

L'escoltisme i el guiatge català inicia el camí per construir una associació única

Resum: 

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya aprova la proposta per construir una nova associació única amb Acció Escolta de Catalunya i Escoltes Catalans, que ja ho van ratificar a les seves respectives assemblees.

Aquest diumenge, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya va ratificar en una assemblea extraordinària a Terrassa la proposta de full de ruta per iniciar la construcció d’una associació única d'escoltisme i guiatge oberta i catalana, que es crearia conjuntament amb Acció Escolta de Catalunya i Escoltes Catalans.

La votació va obtenir un 63,41% dels vots a favor, el 32,60% en contra i un 3,99% en blanc. Era el segon cop que l'entitat votava la proposta, després d'un resultat molt ajustat a l'assemblea ordinària celebrada el novembre a Barcelona. Les altres dues organitzacions escoltes ja van aprovar la proposta a les seves assemblees els passats 15 i 16 de novembre.

A partir d'ara, doncs, s'iniciarà un procés de treball que podria durar entre 3 i 6 anys, en el qual els caps i responsables associatius participaran en diferents espais per definir com hauria de ser aquesta nova associació. Passat aquest temps, si el procés va endavant, es formalitzaria la creació de la nova associació.

El document aprovat estableix les bases sobre les quals es crearia l'associació. En primer lloc, la nova entitat compartiria els elements fonamentals del moviment escolta i guia mundial. En segon lloc, enfocaria el treball de l’espiritualitat des d’una proposta oberta, acceptant la diversitat d’opcions per dur a terme aquest treball i respectant la llibertat individual i de cada agrupament. En tercer lloc, es comprometria a treballar per a una societat catalana més justa, més diversa, més inclusiva i més cohesionada.

L’escoltisme i el guiatge és un moviment educatiu mundial que compta amb 40 milions de membres arreu del món. A través de l’educació no formal, associativa, voluntària i liderada per joves, treballa amb un objectiu clar: millorar la societat a través de l’educació.

A Catalunya, les tres associacions escoltes i guies treballen actualment de forma conjunta en el marc de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG). En total, en formen part un total de 18.500 infants i joves - dels quals més de 4.000 són caps, joves educadors i educadores que desenvolupen una tasca pedagògica voluntària- en 200 agrupaments escoltes arreu del territori català.

Afegeix un comentari nou