La CONFAVC reconeix bones pràctiques del moviment veïnal

A la 1a Jornada de (Re)Coneixements Veïnals, que tindrà lloc el 22 de gener, es donaran a conèixer les dues experiències millor valorades en les dues categories de la convocatòria: Lluita veïnal i Projecte d'intervenció social.

"Re(coneixem). Repliquem. Millorem!" Aquest és el lema i la intenció de la 1a Jornada de (Re)Coneixements Veïnals. L'objectiu és fer visibles les bones pràctiques del moviment veïnal en mires a poder aprendre'n i millorar-les.

La jornada, organitzada per la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), tindrà lloc dijous 22 de gener a les 18.30 hores, a l'Espai Francesca Bonnemaison (Sant Pere Més Baix, 7. Barcelona).

La trobada arrencarà amb la xerrada "Un urbanisme en clau humana", de la mà de l'arquitecta Itziar González. També comptarà amb la presentació de la presidenta de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC), Lina Barber, i del president de l'entitat, Jordi Giró.

Per poder conèixer i reconèixer bones pràctiques, prèviament a la jornada s'ha fet una convocatòria per rebre propostes. Així, durant la jornada els membres del jurat faran públiques les experiències guanyadores. Des de la CONFAVC expliquen que en total s'han presentat 18 iniciatives veïnals "que han aportat benestar, cohesió i empoderament als veïns i a les veïnes dels barris on s'han desplegat".

El jurat ha hagut de seleccionar una proposta guanyadora per cada categoria de la crida, Lluita veïnal i Projecte d'intervenció social. Ha estat format per l'arquitecta Itziar González; el president del Consell d'Associacions de Barcelona, Alfons Tiñena; i el Director General d'Acció Cívica i Comunitària, Ramon Terrassa. A més, s'ha realitzat una votació popular a través d'Internet.

Afegeix un comentari nou