La Coordinadora de Corals del Raval rep la Medalla d’Honor de Barcelona

Associació per a Joves Teb - Comunitari
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Coordinadora de Corals del Raval rep la Medalla d’Honor de Barcelona

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Resum: 

El premi reconeix la trajectòria i el paper que han jugat històricament les corals al barri i el seu compromís en favor de la cultura.

La Coordinadora de Corals del Raval ha rebut aquest guardó de mans de l'alcaldessa Ada Colau en un acte que es va celebrar el 25 de novembre al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. La Medalla posa en valor la seva tasca en l'evolució social del barri.

Aquesta coordinadora és una associació veïnal reivindicativa que aplega un bon nombre de corals del Raval com ara Els Clavells, Les Flors de Maig, Lo Picarol, L’Avi, El Girasol, Els Amics o Rosa d’Abril, entre d'altres. D'aquesta manera manté viva la tradició del cant amateur.

A més de coordinar les corals i fer tasques d'assessoria jurídica, l'entitat realitza reunions, conferències i d'altres trobades de cara a analitzar i posar solucions als problemes que viu el barri. Reivindicant equipaments socials i culturals, espais verds, lluita contra el deteriorament dels habitatges, etc.

A finals del segle XIX, les corals van ser una caixa de resistència davant el poder. Al barri del Raval (antic districte cinquè) n'hi havia moltes, així com ateneus i cooperatives que reflectien la intensa vida associativa obrera. Eren una via d'escapament a les dures condicions de vida del moment, centres de reunió social i espais de solidaritat i crítica social. Raval Cultural ha publicat enguany el llibre “Corals Raval. Tradició Centenària” que recull tota aquesta tradició.

L'Ajuntament de Barcelona atorga cada any 25 medalles d'honor des de 1997 reconeixent la consciència ciutadana, la convivència i els valors cívics a persones i entitats per la seva tasca en l’àmbit de la participació, el voluntariat, l’associacionisme o l’esport i la cultura.

Afegeix un comentari nou