La Fundació Surt celebra els 25 anys amb un concurs literari sobre les dones del barri del Raval

Ravalnet
El concurs literari posarà com a tema central "Les dones del barri del Raval". Font: ECAS
El concurs literari posarà com a tema central "Les dones del barri del Raval". Font: ECAS
Logo de la Fundació Surt. Font: Surt
Logo de la Fundació Surt. Font: Surt
El concurs tindrà tres categories: infantil, juvenil i adults. Font: Pexels
El concurs tindrà tres categories: infantil, juvenil i adults. Font: Pexels

La Fundació Surt celebra els 25 anys amb un concurs literari sobre les dones del barri del Raval

Ravalnet

Resum: 

Les obres participants podran ser de narrativa o poesia i la data límit de presentació de les obres serà el 14 d’abril.

Una narració breu, un micro relat o una poesia. Aquests són els tres gèneres seleccionats per al concurs literari que ha organitzat la Fundació Surt amb motiu del seu vint-i-cinquè aniversari. El certamen literari, adreçat a infants, joves i adults, tindrà com a temàtica principal per a les obres presentades “Les dones del barri del Raval”. La participació està oberta a tot el veïnat del barri i les obres es podran presentar fins el pròxim 14 d’abril.

Constituïda l’any 1993, Surt és una entitat d’acció social que lluita per apoderar les dones i fer efectius els seus drets. En aquesta línia, té la missió de construir una societat amb equitat de gènere i enterrar les discriminacions per raó de sexe. Enguany, després d’un quart de segle instal·lades al barri barceloní insistint per fer visibles els drets de les dones, han volgut que elles mateixes siguin les protagonistes del concurs.

En total s’han obert quatre categories, de les quals dues per a infants (de 6 a 8 anys i de 9 a 11 anys). De les altres dues, una és per a joves (de 12 a 17 anys) i l’altra és per a persones adultes. Una de les normes escrita a les bases és que només es podrà presentar una obra per persona participant. Un cop es revisin totes les obres, el lliurament de premis es farà de manera oberta a la Rambla del Raval, coincidint amb el dia de Sant Jordi.

El text podrà tenir una extensió màxima de dues fulles escrites a una cara i les obres s’han de presentar amb pseudònim. Aquestes hauran de ser presentades en un sobre amb la categoria corresponent, el relat de la persona participant i un altre sobre amb les seves dades personals. Així doncs, es lliuraran els següents premis:

  • Categories infantils (A1 i A2): un lot de llibres, un lot de pel·lícules en DVD i dues entrades per a un espectacle teatral.
  • Categoria juvenil (B): un lot de llibres, dues entrades per a una obra de teatre i un taller de cuina.
  • Categoria adulta (C): un lot de libres, dues entrades per a una obra de teatre i un sopar per a dues persones

El jurat estarà format per les escriptores Jenn Diaz i Begoña García Carterón, la historiadora Soledad Bengoechea, la responsable de comunicació de la Fundació Tot Raval, Mireia Aranda i la seva homòloga a Surt, Carme Porta. Per a més informació, es poden consultar les bases del concurs.

Afegeix un comentari nou