L’Arxiu Històric de la CONFAVC ingressa a l’Arxiu Nacional de Catalunya

Colectic - Comunitari
L'Arxiu de la CONFAVC està especialitzat en el moviment veïnal de Catalunya Font: CONFAVC
L'Arxiu de la CONFAVC està especialitzat en el moviment veïnal de Catalunya Font: CONFAVC

L’Arxiu Històric de la CONFAVC ingressa a l’Arxiu Nacional de Catalunya

Colectic - Comunitari

Resum: 

L'objectiu d'aquest trasllat temporal és fomentar el coneixement de la història d'una confederació que aglutina associacions veïnals de tot Catalunya.

L'arxiu de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), especialitzat en el moviment veïnal, restarà dos anys a l’Arxiu Nacional de Catalunya. Al llarg d'aquest temps es farà un tractament arxivístic, i una vegada transcorregut passarà a ser de lliure accés a investigadors i investigadores acreditades, com indica la legislació vigent.

L'Arxiu Nacional de Catalunya guarda molts fons de moviments i organitzacions socials, cooperatives històriques i partits polítics. És per això que la Junta de la CONFAVC ha considerat que es tracta d'una institució idònia per fer una cessió en comodat: l’entitat continua sent la propietària del fons però cedeix la seva gestió especialitzada a l’Arxiu.

L'Arxiu Nacional de Catalunya és l'arxiu general de la Generalitat de Catalunya i depèn del Departament de Cultura. Ingressa, recupera i gestiona la documentació que generen l'acció política i administrativa dels diferents departaments, organismes i empreses que formen part d'aquesta administració. Com a arxiu històric que és, recupera també documentació privada que té una especial rellevància per al coneixement de la història nacional.

La CONFAVC es va crear l'any 1988. Coordina 456 associacions i 22 federacions veïnals que treballen per millorar la qualitat de vida als barris de Catalunya a partir de diversos projectes, campanyes i serveis.

Afegeix un comentari nou