Les biblioteques com a espais d'activitat social.

Les biblioteques com a espais d'activitat social.

Resum: 

La idea de la xarxa es que els ciutadans puguin trobar un equipament a menys de 20 minuts a peu des de casa seva.

L'any 1998 a la ciutat de Barcelona es va impulsar la xarxa de biblioteques, van començar amb 18 equipaments que han derivat en 36 actuals, de cara al 2012 es preveu que en siguin 39 a més de la Biblioteca Central Urbana que estarà ubicada al costat de l'estació de França.

De moment no es coneix un model semblant fora d'aquest, doncs per Europa s'aposta més pels grans equipaments, és un model molt ambiciós que demana de molts recursos, parlem d'una despesa de més de 110 milions d'euros.

El treball en xarxa permet que les diferents biblioteques siguin referents per als barris, puguin intercanviar llibres i informacions a més també serveixen com a vincle per a l'entorn com la biblioteca de Sant Pau-Santa Creu on es pot destacar que la majoria de públic es masculí, hi ha gairebé nul.la presència de persones filipines, no proporcional a la presència que hi ha al barri.

Cal destacar també la forta presència d'Internet, el que ha provocat que hi hagi sales polivalents on escoltar música, veure pel.lícules i navegar pel ciberespai.

En altres barris com el de Gràcia, la seva especialitat han estat els tallers sobre la memòria històrica que com a resultat s'ha editat el llibre "Vivències" un recull dels mateixos talleristes.

La xarxa de biblioteques també col.labora amb iniciatives com Barcelona t'acull on participen 63 joves estrangers d'entre 12 i 18 anys que han aparegut a la ciutat durant l'estiu. Abans de començar el curs van fer unes colònies per aprendre a moure's per Barcelona i nocions bàsiques de català i castellà.

Afegeix un comentari nou