Més de 18.000 infants i joves organitzen els seus propis campaments d’estiu amb el cau

  • Membres de l'Agrupament Escolta i Guia Flos i Calcat d'Arenys de Mar acampant a la natura.

    Membres de l'Agrupament Escolta i Guia Flos i Calcat d'Arenys de Mar acampant a la natura.

Els agrupaments escoltes d'arreu de Catalunya faran més de 500 campaments a la natura, rutes i estades internacionals, tot culminant el projecte educatiu que infants i joves han desenvolupat durant el curs.

Durant tot el curs s'han trobat cada setmana a l'agrupament amb el grup de nens i nenes de la seva edat. Ara arriba un dels millors moments de l'any: els campaments d'estiu. Els protagonitzaran més de 14.000 infants i joves d'entre 6 i 19 anys que participen en algun dels 200 agrupaments escoltes i guies que hi ha arreu de Catalunya. En conjunt faran més de 500 campaments a Catalunya o en diversos indrets del món, amb una durada mitjana d’entre una i dues setmanes.

Els encarregats d’acompanyar els infants i joves en el desenvolupament d’aquest projecte són els caps. Es tracta de 4.000 joves educadors voluntaris d'entre 18 i 30 anys que, amb l’aval de titulacions de lleure oficials i altres formacions pròpies, fan durant tot el curs una tasca educativa sense cap remuneració econòmica. La recompensa d'implicar-se en l’escoltisme i destinar part de les “vacances d’estiu” en anar de campaments és la formació i l’experiència que adquireixen, així com la satisfacció i el creixement personal que en treuen. 

Els campaments escoltes i guies no són una activitat d’estiu puntual, sinó que formen part del projecte educatiu que els nens i nenes o joves duen a terme durant tot el curs al seu agrupament. En aquestes trobades els mateixos infants i joves ajuden a organitzar els campaments, assumint diferents responsabilitats segons la seva edat: decidir els menús, escollir el destí, preparar la ruta, fer activitats per recollir fons per finançar-los, etc. Tot plegat respon a la metodologia educativa de l’escoltisme i el guiatge i serveix per treballar valors com el compromís, la responsabilitat o el servei a la societat.

L’escoltisme i el guiatge són un moviment educatiu juvenil que, des del voluntariat, educa en la participació democràtica i el compromís cívic, amb la natura com a espai idoni per a l’aprenentatge. A nivell mundial està format per 50 milions de persones, formant el moviment d’educació en el lleure més extens. A Catalunya hi ha uns 18.500 escoltes i guies arreu del territori, que participen en agrupaments de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge a través d’una de les seves tres entitats membres: Acció Escolta de CatalunyaEscoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.

Més informació:

Afegeix un comentari nou