Més de 25 entitats de Barcelona demanen una Meridiana "més humana"

Associació per a Joves Teb - Comunitari
Veïns i veïnes fent la reivindicació
Veïns i veïnes fent la reivindicació
L'Avinguda Meridiana de Barcelona
L'Avinguda Meridiana de Barcelona

Més de 25 entitats de Barcelona demanen una Meridiana "més humana"

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Resum: 

Diversos col·lectius, veïns i veïnes estan treballant en els últims mesos per fer una reforma d'aquesta important artèria de la ciutat per millorar l'aire i avançar en una mobilitat sostenible.

La plataforma @sommeridiana està formada per associacions de veïns i veïnes, associacions de pares i mares, i altres entitats vinculades a la ciutat de Barcelona, preocupades per aquestes qüestions.

La reforma de la Meridiana s'està fent de manera participada activament, tenint en compte que la mala qualitat de l'aire és un greu problema d'interès general, doncs a tota l'àrea metropolitana provoca cada any 3.500 morts prematures.

Els impulsors i impulsores de la iniciativa s'han estat reunint al llarg dels darrers mesos amb tots els grups polítics i compten amb el seu suport. Es vol que el projecte afecti a tota l'extensió de la via, que doni més preferència a les persones que van a peu o en bicicleta i a les zones verdes, i que els barris propers no es vegin afectats per la redistribució del trànsit, entre d'altres punts.

El dia 17 de juny tindrà lloc una jornada reivindicativa i festiva a la Meridiana, entre els carrers de Garcilaso i d'Olesa. Es farà una taula rodona en la qual representats dels grups municipals respondran preguntes relacionades amb la contaminació atmosfèrica, la recuperació de l’espai públic per a les persones i el foment de la mobilitat sostenible. També hi haurà diverses activitats, com diables, contacontes o un taller sobre mobiliari urbà realitzat amb residus.

Les adhesions al manifest veïnal de @sommeridiana es poden fer a partir d'aquest enllaç.