Mor Carles Capdevila, periodista i incansable defensor de l’educació en el lleure i el voluntariat

  • Carles Capdevila a la redacció de l'ARA

    Carles Capdevila a la redacció de l'ARA - Font: Diari ARA

  • Carles Capdevila recollint el Premi Nacional de Comunicació

    Carles Capdevila recollint el Premi Nacional de Comunicació - Font: Manolo García

  • Portada del llibre "La vida que aprenc" de Carles Capdevila

    Portada del llibre "La vida que aprenc" de Carles Capdevila - Font: Catorze.cat

El periodista i director fundador del diari ARA ha mort aquesta nit als 51 anys com a conseqüència d’un càncer diagnosticat el 2015.

Carles Capdevila era filòsof i periodista. Va treballar al diari Avui i va ser cofundador i primer director de l’ARA, així com col·laborador de TV3, Catalunya Ràdio i la SER i columnista a El Periódico i El 9 Nou de Vic.

Amb una especial sensibilitat educativa i social, Capdevila va posar el seu periodisme al servei de l’educació, convertint-se en un referent en aquest camp. Va dirigir durant quatre anys el programa 'Eduqueu les criatures' pel qual va rebre el premi Ràdio Associació 2010, al millor programa de ràdio de Catalunya. Un altre reconeixement destacat en l’àmbit educatiu va ser el Premi Marta Mata que va rebre el 2015 per la seva visió innovadora i positiva en el tractament dels temes educatius.

Com a director del diari, l'any 2013 va rebre el Premi Nacional de Comunicació de la Generalitat concedit a l'ARA i el 2016 el va rebre com a periodista, pel "gran sentit de l’ètica i de la dignitat" i per incorporar una proposta editorial al diari ARA que "va tenir en compte l’educació i el foment dels valors, incorporant-los a la quotidianitat del periodisme".

Capdevila va ser un incansable defensor de l’educació en el lleure i el voluntariat. Va donar veu i reconeixement a la tasca voluntària de milers de monitors i caps que amb compromís i il·lusió eduquen infants i joves als caus i als esplais.

En aquesta darrera època Capdevila va enfocar també les seves columnes a reconèixer la tasca d’infermeres, metges i cuidadors, una altra classe d’herois anònims que van merèixer tota la seva admiració per la comesa d’alleujar el sofriment de la gent que pateix.

Capdevila també era escriptor. Va publicar sis llibres sobre educació, comunicació i humor, el darrer 'La vida que aprenc' (Arcàdia), va ser un dels més venuts d’aquest passat Sant Jordi.

Afegeix un comentari nou