"Slow journalism” a tota màquina!

  • Crític, el diari digiral d'investigació i anàlisi

    Crític, el diari digiral d'investigació i anàlisi

  • Imatge del tarjetó de presentació de Crític al CCCB

    Imatge del tarjetó de presentació de Crític al CCCB

Fitxers relacionats

S'ha presentat Crític, un diari digital que demostra que el periodisme especialitzat, d’investigació, reposat, cooperatiu i d’anàlisi, és possible.

Al juliol s’engegava una campanya de Verkami per recollir finançament i es presentaven com una alternativa periodística especialitzat en periodisme d’investigació i impulsada per una cooperativa de periodistes. Sonaven noms com el d’en Roger Palà, Sergi Picazo i Joan Vila i Triadú, recolzats per d’altres com en Joan Manuel Tresserras o la Montse Santolino.

En només 4 dies van recaptar els 25.000 euros que s’havien proposat inicialment i es van plantejar un nou repte: arribar als 1.000 subscriptors. El tancament del projecte va demostrar que la ciutadania estava entusiasmada i que la idea motivava i intrigava: 45.420 euros recaptats i 1.062 subscriptors.  

Uns mesos després Sentit Crític ja és una realitat. Des del dia 17 de setembre la seva pàgina web ha entrat oficialment en funcionament i el 18 de setembre a les 19.30 es presentava oficialment al CCCB. La sala amb aformanet per 150 persones va quedar plena i molts assistents van quedar-se fora.

Què és Crític?

Un mitjà digital especialitzat en periodisme d’investigació i anàlisi crítica impulsat per una cooperativa de periodistes finançat pels subscriptors. Té l’objectiu de publicar un reportatge en profunditat a la setmana sobre economia, actualitat política o social a més a més de continguts diaris d’opinió i anàlisi i una entrevista setmanal.

Està adreçat a totes les persones interessades en el periodisme d’investigació, contrastat, amb profunditat i incòmode. Una aposta pel «slow journalism, o el periodisme reposat, contrari al periodisme de tuits» i obrir-se a noves veus crítiques i d’opinió perquè per Crític «un millor periodisme vol dir uns millors ciutadans, més ben informats i més lliures a l'hora de prendre decisions».

Afegeix un comentari nou