SOS Racisme mostra la petjada invisible del racisme, en una ruta per la Rambla

Colectic - Comunitari
Presentació de l'informe sobre l'estat del racisme 2015. Imatge CC BY-NC-ND 2.0 Font: SOS Racisme Catalunya
Presentació de l'informe sobre l'estat del racisme 2015. Imatge CC BY-NC-ND 2.0 Font: SOS Racisme Catalunya
 Font:
Font:

SOS Racisme mostra la petjada invisible del racisme, en una ruta per la Rambla

Colectic - Comunitari

Resum: 

Amb motiu del Dia Internacional contra el racisme, que es commemora el 21 de març, SOS Racisme Catalunya presenta el seu informe anual i organitza una ruta per La Rambla amb perspectiva antiracista.

SOS Racisme Catalunya treballa amb la voluntat d'explicar, denunciar, sensibilitzar i activar la ciutadania, les institucions i els partits polítics contra el racisme. El 21 de març, aprofita el Dia Internacional contra el racisme per donar visibilitat tant a la discriminació racista que pateixen moltes persones, com a la tasca que realitza l'entitat i altres col·lectius per denunciar-la i conscienciar la ciutadania.

La primera cita del dia serà una roda de premsa, a les 10.00 hores, a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya, 10. Barcelona). S'hi presentarà l'informe 'InVisibles 2017. L’estat del racisme a Catalunya', l'únic treball que analitza cada any l'estat del racisme a Catalunya. La trobada està pensada per donar a conèixer la publicació als mitjans de comunicació. Així i tot, les persones i entitats que estiguin interessades també hi podran assistir.

A la tarda, es realitzarà l'acció 'Petjada invisible. Ruta per La Rambla amb perspectiva antiracista', que proposa un passeig per la Rambla de Barcelona, on diverses persones i col·lectius que pateixen discriminació racista explicaran les seves vivències. També s'hi compartiran dades que s'han recollit a l'Informe. SOS Racisme Catalunya pretén que els i les participants en la ruta puguin "palpar una realitat que queda invisibilitzada i impune, en aquest i molts altres espais dels nostres barris, pobles i ciutats" i així activar en ells i elles la lluita per la igualtat de drets i contra la discriminació racista.

El punt de trobada serà la Font de Canalestes, a les 18.30 hores del dimecres 21 de març. Es farà un recorregut fins a Colom, amb set parades informatives amb la participació de diferents col·lectius i persones col·laboradores. A l'esdeveniment de Facebook trobaràs més informació sobre aquesta proposta.

De 16.00 a 20.00 hores del mateix dia, SOS Racisme tindrà una carpa informativa a la Rambla Santa Mónica. S'hi podrà comprar l'informe, demanar informació o fer-se soci o sòcia de l'entitat.

Afegeix un comentari nou