Suara porta els valors cooperatius a l'escola

La cooperativa de treball Suara desenvolupa el projecte "Un, dos, coop" en col·laboració amb centres educatius amb l'objectiu de promoure el cooperativisme entre els/les joves.

Un, dos, coop porta a les escoles i als instituts uns tallers pràctics sobre els valors del cooperativisme. És un programa impulsat per Suara, la cooperativa més gran de Catalunya en el sector d'atenció a les persones, per difondre els valors i principis del cooperativisme entre l'alumnat de primària i primer cicle de secundària de Catalunya.

A través d'aquest programa, les escoles participants acullen tallers que permeten a l'alumnat conèixer i viure l'experiència cooperativa, a través del joc, la música i el debat.

Els formadors/ores dels tallers són socis i sòcies de Suara, que expliquen trets definitoris de l'economia social: "Així contribuïm tant a cobrir part de l’incomprensible forat que els formats empresarials alternatius tenen als plans d’estudi com a transmetre la il·lusió i l’orgull de ser soci cooperativista".

El projecte es va posar en marxa durant el segon trimestre de 2014 i ja s'han realitzat més de 80 tallers a més de 20 instituts o escoles per tot el territori català. Al setembre, juntament amb el curs 2014-2015, s'engegaran nous tallers.

La llei catalana de cooperatives estableix que aquestes han de destinar un 10% dels seus beneficis a l'anomenat Fons d'Educació i Promoció Cooperativa. Aquest fons serveix per finançar activitats formatives i d'intercooperació, per assolir objectius d'incidència social i de lluita contra l'exclusió, i per difondre el cooperativisme.

"Un, dos, coop" és una de les accions que realitza Suara en aquest sentit. Destina els beneficis generats pel treball al foment dels valors cooperatius i a impulsar l'economia social i solidària, amb la convicció de que si els valors cooperatius tenen més presència a l'escola, la societat serà més pròspera i solidària.

Les escoles que vulguin participar al programa s'hi poden inscriure a través d'aquest formulari.

Afegeix un comentari nou