Un 8 de març per reivindicar el paper de les dones joves al món associatiu

 Font:
Font:

Un 8 de març per reivindicar el paper de les dones joves al món associatiu

Resum: 

Amb el lema "El sexisme ni en pintura: Desterrant desigualtats" i el hastag #FeministesAssociades, el CNJC vol reconèixer i explicar al món que "el moviment associatiu juvenil serà feminista o no serà".

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) pretén que el Dia Internacional de les Dones, 8 de març, sigui un dia per recordar, donar visibilitat i reconèixer a totes les noies que han lluitat i que lluiten des d'una perspectiva feminista i des de la justícia global. Amb aquest objectiu del 2 al 8 de març ha engegat la campanya El sexisme ni en pintura: Desterrant desigualtats.

A més de reconèixer la tasca de les dones en el món associatiu, aquesta iniciativa vol destacar tant les actituds i accions positives com negatives quant a perspectiva de gènere i feminisme que es realitzen a nivell associatiu. Així, d'una banda, destacarà que hi ha moltes entitats que aposten i treballen amb una perspectiva de gènere, però, d'altra banda, denunciarà alguns exemples del sexisme "encara tan present en el moviment associatiu".

Les xarxes socials són les aliades del CNJC per fer córrer la veu i convidar a la participació. L'etiqueta de la campanya és #FeministesAssociades.

Aquí tens algunes idees de missatges que pots compartir:

  • Compartir la foto d'una companya que admiris, per tal de posar cara a les protagonistes del món associatiu.
  • Buscar a l'arxiu de la teva entitat o moviment: quines dones han fet que estigueu avui fent el que feu?
  • Sou una junta, assemblea o equip directiu amb tantes noies com nois? Ho teniu als estatuts? Què diu de la vostra entitat l’equip que la forma? Feu-vos fotos en grup i mostreu-ho!
  • Explica quina estructura té la teva entitat, com s'organitza o quins projectes porta a terme per desterrar desigualtats.
  • Reivindica allò que no t'agrada! Posa sobre la taula les discriminacions, els micromasclismes o la violència de gènere.

Afegeix un comentari nou