"Una mà amiga" vol sensibilitzar sobre el paper del veïnat en l'acollida de persones refugiades

Ravalnet
Imatge del projecte al web de la CONFAVC
Imatge del projecte al web de la CONFAVC
Una de les  persones que ofereixen el seu testimoni al vídeo del projecte
Una de les persones que ofereixen el seu testimoni al vídeo del projecte

"Una mà amiga" vol sensibilitzar sobre el paper del veïnat en l'acollida de persones refugiades

Ravalnet

Resum: 

Aquest projecte està adreçat a les associacions de veïns i veïnes, així com a la ciutadania en general, invocant a la seva solidaritat en l'ajuda a les persones que s'han vist obligades a abandonar els seus països.

"Una mà amiga" és una iniciativa de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) que compta amb la complicitat de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) i el suport del programa Ciutat Refugi de l’ajuntament d'aquesta ciutat.

A més d'apel·lar al paper de la ciutadania pel que fa a l'acollida de persones refugiades davant de la inacció de moltes institucions, el projecte també té com a objectiu visibilitzar diferents conflictes arreu del món que han forçat l'exili de milers de persones, i recordar que al nostre país moltes altres es van veure en la mateixa situació.

"Una mà amiga" té com a eix central uns cine-fòrums al voltant d'un breu documental que ofereix diversos testimonis de persones que han patit refugi i han comptat amb l'ajuda d'aquestes "mans amigues". L'activitat també compta amb les seves intervencions.

Als cine-fòrums es presenten diferents iniciatives sorgides des de la ciutadania per donar resposta a la necessitat d'acollida, com el programa “Refugiats-Benvinguts”, amb el què els mateixos veïns i veïnes poden acollir a casa seva persones que han estat més de sis mesos en recintes massificats.

Afegeix un comentari nou
0