7 llibres LGBTIQ+ per a saber-ne més!

Fundació Autònoma Solidària
Autor/a: 
Joana Rafart
 Font: Anagrama
Font: Anagrama
 Font: Casa del Libro
Font: Casa del Libro
 Font: Roca libros
Font: Roca libros

7 llibres LGBTIQ+ per a saber-ne més!

Autor/a: 
Joana Rafart
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Repassem algunes lectures periodístiques, filosòfiques, humorístiques, fotogràfiques i històriques sobre l’univers LGBTIQ+.

  • ‘Manifiesto contrasexual’, Paul B.Preciado: Paul B.Preciado és un dels filòsofs més referents en teoria queer i feminista de l’Estat espanyol. ‘Manifiesto Contrasexual’ és un llibre imprescindible per entendre els debats contemporanis sobre polítiques feministes, queer i transgènere per acabar desmuntant les convencions sexuals de la nostra societat.
  • ‘Mujeres bajo sospecha’, Raquel Osborne (ed.): Aquesta autora estudia les sexualitats dissidents, especialment la vida de dones lesbianes, durant el franquisme. D’aquesta manera, posa una mica de llum a un tema sovint oblidat, la memòria històrica i les sexualitats i reivindica la seva lluita silenciada.
  • ‘Fuego Queer’, Rita "Bo" Brown: Història de la ‘Brigada George Jackson’ (un grup militant en honor al Pantera Negra) formada per anarquistes, comunistes, lesbianes, gais, heterosexuals gent negra, gent blanca i d’ascendència nativa. El seu origen de classe molt baixa i patir la repressió policial de manera quotidiana van fer que s’organitzessin col·lectivament amb l’objectiu de lluitar contra les institucions i totes les opressions que patien. L’autora doncs, analitza aquest grup polític sobre com van aplicar la perspectiva interseccional i es pregunta les influències que va tenir.
  • ‘Esto no es africano’, Marc Serena: Aquest relat periodístic recull el viatge de l’autor pel continent africà on va investigar les relacions homosexuals a diferents països. Sovint, quan Serena preguntava per aquest tema, la frase més escoltada és la que ha acabat donant títol al llibre, “Això no és africà!”. Aquesta és doncs, una crònica de les lluites que duen a terme moltes persones a llocs on encara no es permet estimar en llibertat.
  • ‘Alpinismo bisexual y otros relatos de altura’, Simón Elías Barasoain: L’expert en muntanyisme publica aquest recull de relats provocadors, subversius i sobretot, des de la llibertat que dóna estar en un espai lliure i feréstec com és la muntanya.
  • ‘Construccions identitàries, Work in Progress', Mar C.Llop: la fotògrafa i activista signa aquest fotollibre, un recull de fotografies i històries de persones transgènere, el seu procés de trànsit i la seva vida quotidiana.


Afegeix un comentari nou