BARCELONA NEGRA, Trobada de novel·la negra de Barcelona de l’1 al 6 de febrer

Tags

Fitxers relacionats

Ja fa cinc anys que, cada més de febrer, la nostra ciutat acull el BCNegra, una trobada d’autors, editors i lectors al voltant del gènere “negrecriminal“. Enguany comença l'1 de febrer i acaba el 6.

Taules rodones, conferències, presentacions, debats amb els lectors... i una programació paral·lela amb música i exposicions entre d’altres, conformen les activitats principals d’aquesta trobada internacional d’una setmana de durada. Pel BCNegra han passat els escriptors i escriptores més aclamats del la novel·la negra arreu del món, confirmant any rere any la consolidació d'un gènere imparable; carregat de passat, present i futur.

Enguany, la BCNegra tractarà temes com la màfia, la corrupció i el narcotràfic desde l'òptica de la novel·la negra; oferirà cinema policíac en col·laboració amb la Filmoteca; descobrirà escriptors del nord més enllà de Suècia; la biblioteca Jaume Fuster acollirà l'exposició 'Tardi: Retrat en negre', una mostra de l'obra del ninotaire francès. I coincidint amb la cloenda de la BCNegra, el dia 6, també hi haurà el desenllaç de "Serial Chicken", la novel·la que Jordi Cervera publica al Twitter.

La BCNegra 2010 ha convidat noms de talla internacional com Camilla Läckberg i Asa Larsson, les "dames del crim" que venen del fred; el nord-americà Don Winslow; l'irlandès John Connolly i l'islandès Arnaldur Indridason; i també de més enllà de Suècia arribaran K.O. Dahl, Christian von Ditfurth, James Thompson i Inger Wolf. (consulteu el programa)

Enguany col·laboren amb la BCNegra vint-i-quatre editorials. Entre els autors que presenten obra o que l'han publicat durant el 2009 hi ha Albert Salvadó, Teresa Solana, Sebastià Bennasar, Sebastià Jovani, Carles Quílez, Agustí Vehí.

Podeu trobar tota la programació clicant aquí

Afegeix un comentari nou