Contes pel món celebra la cultura africana amb contes

  • El rei mussol

    El rei mussol

  • Lleoa, la filla del silenci

    Lleoa, la filla del silenci

Del 21 al 31 de maig, Contes pel món celebra el Dia Mundial de la Diversitat Cultural i el Dia d'Àfrica oferint els seus contes solidaris a preus especials. Es tracta dels quatre títols de la col·lecció Oràlia, originaris de Moçambic, que es poden adquirir a la seu de l'entitat i a botiga.contespelmon.org per contribuir a finançar el projecte de cooperació de l'entitat.

Amb motiu del Dia Mundial de la Diversitat Cultural (21 de maig) i el Dia d’Àfrica (25 de maig), del 21 al 31 de maig Contes pel món ofereix els contes moçambiquesos de la col·lecció Oràlia, en català i castellà, a preus especials.

A través de botiga.contespelmon.org i, de dilluns a divendres al matí, a la seu de Contes pel món (c/ Llibertat 47, Barcelona), l’entitat posa a disposició dels lectors i lectores 1 conte (9,95€), 2 contes (18€), 3 contes (24,95€) i els 4 contes (32€) d’Oràlia, amb la venda dels quals finança el projecte de cooperació Cap nen sense conte a Moçambic.

La col·lecció Oràlia, publicada conjuntament per Contes pel món i l’Editorial Proteus, té la voluntat de difondre les cultures minoritàries i la seva literatura oral, tot publicant els mites, les històries i les llegendes populars en forma de conte.

En concret, els quatre primers títols d’aquesta col·lecció són contes de la tradició oral de Moçambic, que en aquesta setmana de la diversitat cultural i de l’Àfrica et conviden a descobrir i valorar la riquesa cultural africana.

El jardí de les ombres”/“El patio de las sombras” és un conte tradicional de la cultura maconde, versionat per Mia Couto i il·lustrat pel mestre Malangatana. “Lleoa, la filla del silenci”/“Leoa, la hija del silencio” és una recreació d’una faula tradicional de la cultura ekoti, escrita per Marcelo Panguana i il·lustrada per Luís Cardoso. “Wazi”/“Wazi” és un text de Rogério Manjate, il·lustrat per Celestino Mudaulane, sobre una història de la cultura ronga. I “El rei mussol”/“El rey búho” recrea una faula tradicional de la cultura sena, del centre de Moçambic, escrita per Ungulani Ba Ka Khosa i il·lustrada per Americo Amos Mavale.

El Dia Mundial de la Diversitat Cultural commemora la Declaració Universal sobre Diversitat Cultural, aprovada per la UNESCO l’any 2001, per reivindicar els drets culturals com a drets universals, indissociables i interdependents. Per la seva banda, el Dia d'Àfrica commemora la fundació de l’Organització per a la Unitat Africana (des de 2002, Unió Africana), que es va crear per promoure la unitat i la solidaritat dels estats africans i servir com a altaveu col·lectiu del continent.

Afegeix un comentari nou