El Ball del Sant Crist de Salomó

Autor/a: 
Ens de Comunicació Associativa
Escenes de la representació del ball parlat.

El Ball del Sant Crist de Salomó

Autor/a: 
Ens de Comunicació Associativa

Resum: 

El Ball del Sant Crist de Salomó, que posa en escena una llegenda local d’arrels medievals de mitjans del segle XVIII, és un espectacle que combina teatre i dansa, i pertany al gènere dels balls parlats, de tanta tradició a les comarques del Camp de Tarragona.

El ball explica que arran de la fam que patia el poble i tota la comarca, un mercader de la localitat – Josep Nin- va decidir embarcar-se cap a Alger a la recerca de blat. Mentre feia tractes amb un mercader musulmà, de nom Mahomet, Nin va descobrir la imatge d’un Crucifix i va decidir adquirir-lo. Davant la negativa inicial del musulmà, Nin li oferí el seu pes en plata. La negociació va ser llarga però al final el mercader embarcà la imatge i la portà a Salomó.

Segons la llegenda, la imatge que va portat en Nin és la que es venera cada any per la Santa Creu, el 3 de maig, a la capella del sant Crist de Salomó erigida a principis del XVIII.

Inicialment, el Ball del Sant Crist es representava a l'exterior, com a espectacle de carrer. Però des de l'any 1972, sota l'assessorament de l'Institut del Teatre de Barcelona, es representa dins l'església, els 4 primers diumenges de maig a les 12 del migdia.

Reserves: 977 629 058
Per a més informació cliqueu aquí.

Afegeix un comentari nou
0