El cinema basc aterra a Barcelona

 Font:
Font:

El cinema basc aterra a Barcelona

Resum: 

Del 5 al 27 de febrer l'Euskal Etxea de Barcelona, entitat que difon la cultura basca a casa nostra, organitza la desena edició del Festival de cinema basc de Catalunya.

Zinemaldia.Cat arriba a la seva desena edició i ho fa estrenant seccions, espais i propostes. Començarà dijous 5 de febrer amb una presentació-festa i hi haurà projeccions fins al 27 del mateix mes.

Les novetats més destacables són que enguany comptarà amb dues Seccions Oficinals, la de documental i ficció, i amb tres premis amb dotació econòmica: la Txapela d'Or-Euskadi Basque Country a la millor pel·lícula de Ficció, la Txapela d'Or-Euskadi Basque Country a la millor pel·lícula Documental i el Premi Txapela d'Or-Azkue Fundazioa a la millor pel·lícula en euskara.

La programació consta de 12 pel·lícules, la majoria estrenes a Catalunya. Algunes només s'han vist al Festival de Cinema de Donostia, com és el cas de "Loreak", "Five Days To Dance", "Lasa eta Zabala" i "Los tontos y los estúpidos".

Actors i directors dels films assistiran a les projeccions i participaran als debats amb el públic, moderats per periodistes especialitzats i crítics de cinema. Les projeccions, que seran en versió original subtitulada, es realitzaran als cinemes Girona i Maldà de Barcelona.

Les pel·lícules guanyadores es coneixeran el 15 de febrer, el mateix dia en què s'atorgaran els guardons. El jurat del festival estarà format per persones destacades del món del cinema català, com Judith Colell, Núria Vidal, Marc Martínez, Aritz Lekuona i Hammudi Al-Rahmoun.

El festival també ofereix altres propostes, com ara, una marató de pel·lícules de Julio Medem al cinema Maldà, un espai infantil paral·lel al festival anomenat TXO!, i una ruta de cinema.

Des de 1979 l'Euskal Etxea ha estat l'encarregada de difondre la cultura basca a Barcelona i a Catalunya. Al llarg de l'any organitza diferents activitats i festivals amb aquest objectiu.

Afegeix un comentari nou