El Correllengua 2017 arrenca divendres i dissabte a Tiana

CAL - Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalan
 Font: Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana
Font: Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana

El Correllengua 2017 arrenca divendres i dissabte a Tiana

CAL - Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalan

Resum: 

Els actes d’inici del moviment tindran lloc el dia 30 de juny al vespre i l’1 de juliol durant tota la jornada.

La 21a edició del Correllengua, dedicada a la il·lustradora i narradora de contes infantils Lola Anglada, arrenca els dies 30 de juny i 1 de juliol a Tiana, municipi on l’artista va passar molts estius i on va viure gran part de la seva vida.

El divendres 30 de juny al vespre es durà a terme el primer acte d’inici a la Sala La Punxa del Casal de Tiana. Durant la vetllada, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana (CAL) presentarà el Correllengua 2017 i hi haurà una xerrada a càrrec de les biògrafes de Lola Anglada, Núria Rius Vernet i Teresa Sanz Coll.

També s’estrenarà el reportatge editat i produït per la CAL “Lola Anglada: art, resistència i compromís” que, fins ara, és l’únic audiovisual que parla sobre la vida i l’obra de l’artista.

Aquest esdeveniment, que comptarà amb la benvinguda d’Esther Pujol i Rosa Funtané, alcaldesses de Tiana i Montgat, pretén donar el tret de sortida als actes del moviment tot creant un espai de reflexió i debat on es pugui homenatjar i conèixer la figura de Lola Anglada.

El dissabte 1 de juliol, el segon dia de celebració, tindrà un caràcter més festiu i reivindicatiu. Durant tota la jornada se celebraran diverses activitats al voltant de la figura de l’artista a diferents punts de Tiana.

Durant el matí, es durà a terme una ruta guiada pel patrimoni arquitectònic de Tiana i un vermut a la plaça de la Vila seguit d’un dinar de germanor al Casal de Tiana. A la tarda, els espectacles adreçats als més petits agafaran protagonisme.

Finalment, al vespre, els actes es concentraran als Jardins de Lola Anglada on es durà a terme la tradicional encesa de la Flama del Correllengua i l’actor Miquel Gelabert llegirà el Manifest, enguany redactat per l’escriptora i periodista Núria Cadenes.

La nota artística la posaran Jaume Calatayud i Vicente Monera, col·laboradors habituals del moviment, que interpretaran l’espectacle poeticomusical “El traç del talent, el color de la volença”, una composició que recorre la biografia i l’obra de Lola Anglada. A més, la Societat Coral Joventut Tianenca actuarà conjuntament amb la Coral del Centre Recreatiu i Cultural de Montgat en un concert en homenatge a l’artista.

Afegeix un comentari nou