En marxa el #repteCocacola, per l'etiquetatge en català

  • Logotip de la campanya #repteCocacola de Plataforma per la Llengua

    Logotip de la campanya #repteCocacola de Plataforma per la Llengua

Plataforma per la Llengua prepara una acció simbòlica per aconseguir estendre l'etiquetatge en català. Per portar-la a terme, necessita aplegar 20 mil llaunes de Coca-cola.

Aquesta entitat, que treballa per promoure la llengua catalana com a eina de cohesió social, ja té data per a la seva propera gran acció: el 31 de maig de 2014. Aquell dia farà un mural al mig de la plaça Catalunya de Barcelona que digui "Etiqueteu en català!!!". El mural estarà composat per 20.000 llaunes de Coca-Cola i el missatge s'adreçarà precisament a aquesta empresa i, per extensió, a les grans empreses del país per demanar que "incorporin el català de manera permanent i normalitzada".

La campanya #repteCocacola té per objectiu aconseguir estendre l'etiquetatge en català entre les empreses. S'ha centrat, però, en una d'elles, Coca-cola, perquè és "una de les multinacionals que, malgrat etiquetar els seus productes en llengües molt menys parlades, ha ignorat des de sempre el català".

Aquesta iniciativa compta amb una precursora: Una acció molt similar que es va portar a terme el 12 de desembre de 1993 i va donar lloc a la fundació de la Plataforma per la Llengua. En aquella ocasió es va crear un mural amb 15.000 llaunes, també a la plaça Catalunya de Barcelona i amb el mateix objectiu d'exigir l'etiquetatge en català.

El #repteCocacola es va donar a conèixer en la celebració dels 20 anys de Plataforma per la Llengua, el passat desembre, i en un mes ja ha aconseguit 3.000 llaunes. La campanya de recollida s'intensificarà en les properes setmanes, ja que, es donaran a conèixer un seguit de punts de recollida on es podran portar llaunes i un llistat d'entitats col·laboradores. De moment, els ciutadans/es que vulguin col·laborar en la campanya podran portar les llaunes a les diferents seus de l'entitat a Barcelona (C/ Diputació, 276, planta baixa i Via Laietana, 48 A, principal 2a), Sabadell (C/ Sant Joan, 20) i Esparreguera (Can Pasqual. Carrer dels Cavallers, 26).

Afegeix un comentari nou