Exposició: La Setmana Tràgica a Barcelona. Motius i fets.

Exposició: La Setmana Tràgica a Barcelona. Motius i fets.

Resum: 

Els Grups de Recerca Local de Barcelona dels diferents districtes de la ciutat de Barcelona en col·laboració amb d’altres entitats culturals impulsen tota una sèrie d’actes commemoratius.

Els Grups de Recerca Local de Barcelona dels diferents districtes de la ciutat de Barcelona en col·laboració amb d’altres entitats culturals impulsen tota una sèrie d’actes de manera coordinada amb l’objectiu de commemorar el centenari de la Setmana Tràgica des del rigor científic i també des de la proximitat.


Una de les activitats principals és la realització de l’exposició “La Setmana Tràgica als barris de Barcelona. Motius i fets”, comissariada per la Dra. Teresa Abelló Güell, amb la col·laboració d’un consell assessor format pels Srs. Joan Àngel Frigola, Josep Guzman, Josep M. Contel, Jordi Morell, Oriol Granados i Pau Vinyes i coordinada per l’Institut Ramon Muntaner. L’exposició compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, Biblioteques de Barcelona i Catalunya Ràdio. Ha estat possible gràcies a la col·laboració de diferents arxius, fundacions i entitats.


L’exposició està formada per vint plafons i s’estructura en diferents àmbits. Hi ha un plafó introductori que situa els fets d’una manera general. L’àmbit 1, format per tres plafons, ens parla de la Barcelona anterior a la revolta. L’àmbit 2, format també per tres plafons, ens parla de la guerra de Melilla. L’àmbit 3, format per set plafons, té com a títol “La ciutat incendiada” i mostra la ciutat en el moment dels aldarulls. L’àmbit 4, integrat per tres plafons, se centra en les conseqüències. Hi ha dos plafons finals amb una cronologia dels fets i una valoració d’aquest moment històric.


La itinerància de l’exposició començà el passat dia 6 d’octubre (biblioteca Joan Fuster) i continuarà durant la resta de l’any i el primer semestre del 2010 per: Biblioteca El Carmel, Biblioteca Francesca Bonnemaison, el Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu, Centre cívic El Sortidor, Biblioteca Les Roquetes, Centre Cívic Ateneu Fort Pienc, La Casa dels Entremesos i la Biblioteca Francesc Candel.

Afegeix un comentari nou