Figueres es mou amb l'AGITART

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius
Festival Agitart Font: Agitart
Festival AGITART 2017, Figueres 6-8 juliol

Figueres es mou amb l'AGITART

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

24 propostes artístiques faran moure Figueres del 6 i 8 de juliol amb una selecció potent de cinema de dansa, tallers per a la comunitat i classes per a professionals.

Amb l’objectiu de transformar i agitar la ciutat de Figueres, el Festival AGITART compartirà propostes de dansa i moviment amb el públic. Del 6 al 8 de juliol, l'entitat organitzadora, AGITART ha programat més d'una vintena d'activitats artístiques d'alta qualitat (13 són nacionals, 7 internacionals i la resta locals). La Rambla, la Plaça Josep Pla, La Cate i el Teatre el Jardí seran els escenaris de la quarta edició del certamen, posicionat com un dels millors festivals de dansa de la comarca.

Una de les ofertes programades és "Leviathan", dirigit i coreografiat James Wilton; "Free fall", de la directora Sharon Fridman; "Lowland", de Roser López Espinosa

Durant el festival, el públic podrà participar a tres classes obertes diferents, per aquelles persones que vulguin descobrir el moviment: Expressió i moviment, un taller creatiu per a tothom on es treballarà l’expressió corporal a través de jocs; Mou-te en Família, un taller creatiu per a famílies amb nens de 3 a 6 anys, per gaudir d’una bona estona i descobrir el món de l’expressió corporal i, finalment, Ioga Integral, un taller de ioga integral per a tothom. Per participar, inscripcions a info@agitartcompanyia.com.

D'altra banda, més de 50 professionals es trobaran a la segona edició de workshops d'estiu impartits per artistes de renom internacional i adreçats a professionals. El festival s’incorpora enguany a diverses xarxes i entitats culturals: la xarxa estatal de festivals de dansa Red acieloabierto; la Plataforma Arts de Carrer; el segell EFFE (Europe for Festival Festival for Europe) i una llarga llista d’entitats i col·laboracions.

AGITART

AGITART és una entitat formada per professionals de la dansa. Realitzant un conjunt d’activitats amb l’objectiu de compartir l’essència de la dansa contemporània amb un ampli públic, dotant-lo de l’oportunitat de veure, participar i opinar sobre la dansa. Des de l’any 2014, AGITART ha ofert un sòlid i consolidat programa de dansa durant tot l’any, a través de cinc línies de treball: AGITART’educa, Companyia de dansa, Festival AGITART Figueres es mou, programació anual de dansa als espais de la ciutat i col·laboració amb diferents entitats de la ciutat.

Afegeix un comentari nou