Gent de festa, una mirada sobre les festivitats catalanes

  • Saxòfon mostrat a l'exposició de El Masroig (Foto: Amics de l'Etnològic)

    Saxòfon mostrat a l'exposició de El Masroig (Foto: Amics de l'Etnològic)

Barcelona, com a capital catalana, té un ric calendari tradicional de festes. A Catalunya perviuen antics rituals i costums, tradicions seculars que tenen orígens diversos. 

L’exposició Gent de Festa, que es pot visitar fins el proper 30 de desembre a la seu dels Castellers de Barcelona (C/ Bilbao, 212-214), és una mostra documental i fotogràfica sobre les festes catalanes i la implicació social.  

A través de diferents panells informatius, fotografies, projeccions i material elaborat es podrà aprofundir en diverses tradicions centenàries. Danses circulars com la sardana, de remot origen mediterrani, o danses d’origen magribí com la jota. Elements espectaculars com els gegants i els capgrossos. Representacions mítiques d’esdeveniments de la història del poble català. Cultes ancestrals en tribut a l’aigua i al foc com a béns col·lectius. Així com tot un seguit d’elements que formen part de les tradicions catalanes.

La mostra, cedida temporalment per el Museu Etnològic de Barcelona, es pot visitar de dimarts a diumenge (excepte els dies 24 i 25), de 10h a 20h.

Afegeix un comentari nou