Imperdibles culturals al febrer

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius

Imperdibles culturals al febrer

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Teatre, cinema i molts concerts en viu... Els elements bàsics per passar un hivern cultural!

El C.A.T., a Gràcia, acollirà el projecte impulsat per sis dones en homenatge al gran poeta valencià del segle XX Vicent Andrés Estellés. Patxi Ferrer , M. Amparo Hurtado, Lola Ledesma, Eva Dénia, Maribel Crespo i Merxe Martínez protagonitzaran l’espectacle, emmarcat en la programació del 30è Tradicionàrius. Abordaran la poesia des de la música tradicional valenciana i fins i tot algunes peces compostes per l’ocasió. A més del cant, s’hi incorpora el ball i el recital. L’espectacle es farà a les 22h i l’entrada val entre 6 i 12 €.

L'Espai Contrabandos acollirà la proposta artístico-social "Proyecto Amor" els propers 2 i 3 de febrer. Aquest projecte s'acosta als conceptes d'amor i violència a través d'un taller i d'una obra teatral: el dijous, 2 de febrer, a les 16.30 h, es farà el taller d'adults "Amor que no mata"; a les 19.30 h, es presentarà el llibre "Actuando en el Templo de Vesta. Teatro social. Teatro de lxs oprimidxs. Teatro foro", de Patricia Trujillo (vol. 2 colección Art Social - Neret ed.). I el divendres, 3 de febrer, a les 18.45 h, s'ha programat l'espectacle de teatre gestual "Amor", amb P. Trujillo i Piermario Salerno; finalment, a partir de les 19.45 h, un col·loqui sobre el projecte clourà l'esdeveniment.

El Cineclub Vuitimig organitza una nova edició de la Mostra al Centre Recreatiu, que acollirà el concurs Correcurts; un taller de cuina en anglès, contes i jocs per la mainada, marató de cinema infantil, projecció de curts d’animació d'El Meu Primer Festival; de l'Acocoexprés, del festival Acocollona't de Girona i el lliurament del premi Domènec Torrent i Gelmà al Cineclub Vila-rodona.

L'espai Estraperlo comença la celebració dels seus dos anys de vida amb dues jornades de dicades a Menorca. Divendres s’encendrà la traca i es servirà menjar, es presentarà el cançoner "Cançons de taverna" acompanyat d'una cantada popular. Dissabte, Joan Moll impartirà un taller de Glosa Menorquina (3€) i al vespre es farà sopar menorquí al que li seguirà una sessió de glosa amb Joan Moll, Vicent Marí, Joan Fortuny i Sergi Anglada. El preu del tiquet inclou un bo d'ajut per la realització de la VI Mostra de Cançó IMprovisada de Sant Quirze. Tant el taller com el sopar tenen places limitades. Inscripcions a estraperlosccl@gmail.com, o bé trucant al 937127414.

Les associacions juvenils de Barcelona organitzen la festa major juvenil i associativa de la ciutat. Enguany anirà dedicada a reivindicar i reapropiar l’espai públic amb el lema “Sacsegem carrers i places!”. Es faran activitats per a joves i infants i el concert a partir de les 20h amb: Oques Grasses, Tremenda Jauría, 9Son, Radical District i ICE CRIME - Music Band. Durant el concert, es disposarà d'espais de sensibilització i atenció directa entorn al consum de drogues i les agressions masclistes.

El Centre de Llorenç del Penedès (Baix Penedès) celebrarà la desena edició del cicle de concerts de proximitat, garantint la voluntat embrionària del certamen: oferir música en directe i a curta distància al municipi. La Finca d’Heretat Sabartès, per segona ocasió, serà l’espai que acollirà els concerts de Maria Arnal i Marcel Bagés (12 de febrer) i Núria Graham (que repetirà l’experiència el 19 de febrer). El 12 de març, a l’Auditori Pau Casals, Adrià Puntí oferirà el concert especial de celebració del desè aniversari presentant l’espectacle “Puntí… I punt” (Millor Disc de l’Any 2015 Enderrock).

Les Kol·lontai, és un projecte produït especialment pel festival Barnasants 2017 integrat per Montse Castellà, Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal. Les artistes canten cançons violetes, que parlen d’igualtat, de dones que lluiten i dones que estimen. Homenatjant a la revolucionària russa Alexandra Kol·lontai, les quatre cantautores giraran per quatre teatres d’ateneus de la XTAC, dos d’ells aquest mes: 10 de febrer, a l’Orfeó Lleidatà, i 18 de febrer al Casino de Calaf.

Aigua i llum són els símbols d’aquesta festa que enguany celebra la seva 20ena edició. És una festa renovada que rememora la Festa de la Llum, misteri segons el qual, ara fa uns 650 anys, una llum provinent de Montserrat va entrar a l’església del Carme. El barri antic de Manresa s'omple d'artesans, mestres d'antics oficis que fan demostracions de les seves arts, funambulistes, joglars i altres elements i atraccions del repertori medieval. Tot ambientat al segle XIV. La corganitzen l’Associació Manresa de Festa i l’Ajuntament.

Afegeix un comentari nou