Imperdibles culturals al maig

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius
Cristóbal Pérez
Concert benèfic a favor de la investigació d’HPN (Barcelona/ 5 de maig).
Badagegants
Badagegants (Badalona/ 6 de maig).
Butifarrasound
Butifarrasound (Sant Feliu de Llobregat/ 13 de maig).
Fira Literal
Fira Literal (Barcelona/12, 13 i 14 de maig).
Gall
Festa del Cant del Gall (Les Olives, Baix Empordà/ 17 de maig).
La Partisana 2016
La Partisana (Vilanova i la Geltrú/ 19 i 20 de maig).

Imperdibles culturals al maig

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

La música, la literatura, el circ, ... arriba la primavera i tota l'activitat surt al carrer!

Cristóbal Pérez, compositor i intèrpret de música independent per a guitarra i guitarra arpa farà una actuació benèfica al Reial Cercle Artístic de Barcelona per recaptar fons per la investigació de l’HPDN, una malaltia de la sang adquirida que afecta a unes 300 persones en tot l’Estat, 17 de les quals resideixen a Catalunya. L’acte també comptarà amb la participació del Dr. Jordi Pérez, especialista en Medicina Interna i membre de la Unitat de Malalties Minoritàries de l’Hospital Vall d’Hebron.

A la XXXIV Trobada de Gegants, a la plaça de la Vila, hi participaran els gegants de la Seu d’Urgell, de Rubí, de Sant Feliu de Llobregat, de Matadepera, del Prat de Llobregat i de Santa Coloma de Gramenet a més dels gegants de les escoles Lola Anglada, Progrés i Jungfrau, els del barri de Pomar, i els gegants de la ciutat, el Follet, la Dimonieta i en Tasi i la Mariona que aquest any els portarà l’escola Salesians. És un acte emmarcat dins de les Festes de Maig de Badalona.

El festival de músiques del món de Sant Feliu de Llobregat celebra la seva XIII edició. Amb l’entrada gratuïta, preus de barra populars i més de 10 hores de música per a tots els públics, la cita ha programat a: Dr. Calypso (oficial), Mafalda, El Pol Petit, Public Mayor, Broken Time Family, A Contra Blues, entre molts d’altres. Es soparan butifarres, òbviament, i hambuegueses vegetarianes.

Els llibres radicals i les editorials alternatives, es trobaran per tercera edició a Barcelona del 12 al 14 de maig. Concebre el llibre com a arma punxant és la proposta del certamen impulsat des de i per a les editorials i el sector del llibre. El grup promotor de la fira l’encapçala la cooperativa CULTURA21 SCCL, que l’organitza, i les editorials Tigre de Paper, Virus, Pol·len, Bellaterra i Icària, que la recolzen.

Tens un gall que canta molt i no saps què fer-ne? Cap problema, al poble de Les Olives es celebra la Festa del Cant del Gall, única al món. Porta-hi el teu gall o perico, i si és un dels més-o dels menys- cantadors, t'enduràs un premi segur. Ho organitza l’entitat Jovent de Les Olives.

Bullanga feminista organitza la segona edició de la festa guerrillera amb la voluntat de visibilitzar la lluita feminista als carrers de la capital del Garraf, teixir complicitats amb col·lectius locals i del Penedès, i passar dues jornades lúdiques i reivindicatives amb música, cercaentitats amb txaranga, tallers i performance.

  • Litterarum (Móra d’Ebre/25, 26, 27 i 28 de maig)

Si ets amant de la literatura i la vols gaudir dalt de l’escenari, tornes a tenir una cita a la capital de la Ribera d’Ebre, a la Fira d’Espectacles Literaris de Móra d’Ebre. EN la desena edició de la Fira, la programació se centra en la posada en escena de textos literaris escrits inicialment en llengua catalana que no han estat concebuts originalment per a l’escena, en qualsevol disciplina de les arts de l’espectacle i amb un plantejament professional.

Afegeix un comentari nou