Imperdibles culturals per a l'octubre de 2018

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
A Grup Vocal i l'espectacle OCTUBRE. Cançons per la llibertat Font: A Grup Vocal
A Grup Vocal i l'espectacle OCTUBRE. Cançons per la llibertat
Les dansaires del Canyamars medieval escalfen motors abans d'una actuació Font: Ajuntament de Dosrius
Les dansaires del Canyamars medieval escalfen motors abans d'una actuació Font: Ajuntament de Dosrius
Fires de Sant Narcís de Girona (Foto: ARA) Font: ARA
Fires de Sant Narcís de Girona (Foto: ARA)

Imperdibles culturals per a l'octubre de 2018

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Catalunya es prepara per a la tornada al fred. Però no totes les nits seran de manta i llit mentre esperem la reedició de la lluita entre castanyeres i carabasses.

Cicle de Cultura Popular als Ateneus (Barcelona, des de finals de setembre)

Després de la bona acollida arreu de la ciutat de Barcelona de la primera part del Cicle de Cultura Popular als Ateneus, que s’ha desenvolupat durant els mesos primaverals, la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC) ja té preparada la programació per a la tardor de la segona part del cicle.

OCTUBRE. Cançons per la llibertat (Barcelona, 2, 5 i 7 d'octubre)

Després d'una pre-estrena desbordant, l'espectacle produit per la Federació d'Ateneus i A Grup Vocal desembarca a Barcelona a primers d'octubre abans d'emprendre el vol per tot Catalunya. A través de la Nova Cançó, la banda A Grup Vocal farà saltar les llàgrimes i posarà els sentiments a flor de pell amb unes interpretacions molt sentides, i amb alguna sorpresa més.

Liber 2018 (Barcelona, del 3 al 5 d’octubre)

Fira de Barcelona torna a organitzar una nova edició de LIBER, la Fira Internacional del Llibre. El Gremi d’Editors en Llengua Catalana tornarà a gaudir d’un estand col·lectiu on s’intentarà emparar el major nombre d’editors possible. Donem-hi suport!

Fira Mediterrània (Manresa, del 4 al 7 d’octubre)

Manresa, com tothom sap, es transforma en Manrússia quan arriba la fredor de la tardor. La 21a Fira Mediterrània, però, serà aquell oasi de calor que farà vibrar tothom amb la cultura popular i les músiques del món que s’hi aplegaran. En l’edició d’enguany, es posarà el focus sobre les illes Balears, amb quatre espectacles especialment seleccionats.

Músiques de Butxaca (Igualada, 5 d’octubre, 2 i 30 de novembre)

Comença el cicle de tardor ‘Músiques de Butxaca’ a l’Ateneu Igualadí. Marcel Lázara i Júlia Arrey, Xarim Aresté i, finalment, Raquel Lúa, presentaran les seves novetats musicals al teatre de l’Ateneu quan falti una hora per la mitjanit.

Festival Esperanzah (Sant Cosme, El Prat, de l’11 al 14 d’octubre)

Coincidint amb el pont d'octubre, El Prat de Llobregat celebrarà la desena edició del Festival Esperanzah, una proposta lúdica que enguany té un cartell revolucionari que es plasmarà el 12 d’octubre amb quaranta actuacions seguides totes de dones. Es tracta de l'Esperanzah Es Muher!'. El festival denuncia que dels deu festivals més importants de l'estat, només un 13% dels participants han estat dones, una xifra vergonyosa.

Fira del Bosc – Canyamars Medieval (Canyamars, 13 i 14 d’octubre)

La vila de Canyamars, al municipi de Dosrius, es transforma en una vila medieval durant tot un cap de setmana, on els jocs, la gastronomia, els oficis i l’imaginari cultural popular de l’època guanyen tot el protagonisme, a l’entorn idíl·lic dels boscos de Canyamars. Un dels imperdibles de l’any.

3r Cicle Arrelarts (Aula Ambiental Bosc Turull de Barcelona, 18 i 26 d’octubre)

La tercera edició del cicle vol apropar diverses problemàtiques socioambientals mitjançant llenguatges artístics i expressius, enguany girarà entorn el consum responsable d'aliments i l'agroecologia. Art i cultura per a un consum responsable i de proximitat.

Fires de Sant Narcís (Girona, del 26 d’octubre al 4 de novembre)

La Festa Major de Girona, enguany amb un homenatge sentit a la Colla de Diables d’Onyar, que compleix trenta anys. Les barraques de Girona arriben amb molta força i amb ganes de tornar a transformar el Parc de la Devesa en l’epicentre de les festes del nord.

Castanyada Rock 2018 (Piera, 31 d’octubre)

Una nova edició de la Castanyada més rockera, a Piera. En el 15è aniversari de l’esdeveniment, quatre grups tocaran fins que els morts ens despertin el matí següent. Violets, Crim, Fukz i DJ Partisana seran els grups encarregats de fer-la grossa.

Afegeix un comentari nou